Input your search keywords and press Enter.

Kako glazbom izraziti strast u Kneževom su dvoru, pred punim gledalištem, pokazali talijanski glazbenici Mario Stefano Pietrodarchi i Luca Lucini.

U sklopu festivala Ana u Gradu, autorskog projekta Ane Rucner, ova dvojica sjajnih glazbenika u duetu su predstavili publici djela skladatelja: Piazzole, Ramireza, Canara, Fallonija i Villolda.

Savršen sklad bandoneona koji istovremeno zvuči čvrsto i strogo, no posjeduje i jednu mekoću, i gitara koja osvaja nježnim zvukom odlično su se stopili u strastvenim ritmovima te  oduševili publiku. Dvojica glazbenika već godinama nastupaju zajedno i osvajaju brojne nagrade za svoje umijeće. Koncertu je nazočio i župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Mario Stefano ponosan je na nastupe u čak tridesetak zemalja i to kao solist i solist s orkestrom. Uspješno je surađivao s Andreom Bocellijem i Joseom Carrerasom, te opernim pjevačima Erwinom Schrottom i Annom Netrebko. Snimio je DVD „Live in Portofino“ u kojoj se kao gost pojavljuje Andrea Bocelli. Često dobiva komplimente na koncertima da harmonika u njegovim rukama izgleda kao prirodni produžetak njegovog tijela što smatra velikim priznanjem.

Luca Lucini do sada je osvajao nagrade na nekoliko natjecanja. Nastupa kao solist te s komornim sastavima i glazbenicima kao što je violinist Marco Fornaciari, dirigent José Luis Basso i violinist Nobuhiko Asaeda. Nastupao je na važnim festivalima u Europi i Aziji poput 67. izdanja Maggio musicale fiorentino, 2005. i 2006. godine u ciklusima komorne glazbe filharmonijskog orkestra Tokio, “Weekend mozartiani” u Ravellu, Festival de Radio France u Montpellieru, S bandoneonistom Mariom Stefanom Pietrodarchijem surađuje u TV emisiji “Al di là dell’acqua”. Umjetnički je direktor festivala “Pomeriggi musicali di Salò.

Hana Klain, Ana Rucner’s PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *