Input your search keywords and press Enter.

Treći adventski koncert crkvenih zborova

„Nebesa odozgor rosite“ postaje nezaobilazan dio putovanja prema Božiću

Četrnaest zborova iz raznih dijelova Dubrovačke biskupije nastupili su na trećem adventskom koncertu „Nebesa odozgor rosite“ u Dubrovniku održanom na drugu nedjelju došašća 9. prosinca u crkvi Male braće. Crkveni zborovi iz Blata, Cavtata, Čilipa, Mlina, Nove Mokošice i Mokošice, Ponikava, Stona, Dubrovnika te tamburaši dvaju orkestara izvodili su adventske i marijanske pjesme, a koncert je organiziralo Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

Pozdravne riječi uputila je članica vijeća profesorica Marija Brčić koja je kazala kako je ovo treća godina da Vijeće za kulturu i znanost organizira ovaj adventski koncert koji je s radošću prihvaćen kao dio putovanja prema Božiću te da svake godine sudjeluje sve više zborova. Zahvalila je članovima zborova i zborovođama na odazivu, kao i svima koji ih podupiru.

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić osvrnuo se na nedjeljno evanđelje koje govori o Ivanu Krstitelju koji je glas koji viče u pustinji, a na adventskom koncertu je toliko glasova koji ne viču nego pjevajući pripravljaju put Gospodinu, poravnavaju staze. „Hvala što ste svoj glas dali na raspolaganje Riječi i što će zahvaljujući i vama i vašem pjevanju u našoj biskupiji, u našim liturgijskim zajednicama, uvijek Riječ moći postajati tijelom“.

Na koncertu su nastupili zborovi župa Sv. Ivana Krstitelja iz Ponikava (voditeljica Teja Barović), Sv. Vlaha iz Stona (voditeljica s. Marija Jovanović), Sv. Ilara iz Mlina (voditeljica s. Ivanka Crnčan), Katedralni madrigalisti i Katedralni zbor župe Gospe Velike iz Dubrovnika (voditeljica Maja Marušić), Svih Svetih iz Blata na Korčuli (voditeljica s. Juliana Beretić), Svetog Križa – Gruž (voditeljica Marija Brčić), Svete Obitelji iz Mokošice (voditeljica Mara Manjić), Svetog Nikole iz Čilipa (voditeljica Sanja Kovačić), Svetog Petra – Boninovo (voditeljica s. Marija- Marinela Žuro), Svetog Mihajla – Lapad (voditeljice s Veselka Grebenar i Jelena Erić), Svetog Nikole iz Cavtata (voditelj Nikša Kusalić), zbor Svetišta Gospe od Milosrđa (voditeljice s. Celestina Jerčić i Jelena Lončarić), Katedralni zbor Gospe od Porata (voditeljica Željana Lučić) i zbor mladih župe Svetog Spasa iz Mokošice (voditelj Ivan Burum). Program su vodile Nike Nagy i Marija Đurović.

Zajedničke adventske pjesme koje su pjevali svi zborovi i publika pratili su Tamburaški orkestar „Domino“ i Mandolinski sastav župe Svetog Spasa iz Mokošice (voditelj Krešimir Magdić). Dupke puna crkva pljeskom je nagrađivala izvođače prepoznajući u njima osobe koje svoje vrijeme i trud ulažu u svoje župne zajednice i crkve pjevajući svake nedjelje na misama i aktivno sudjelujući u liturgiji.

Angelina Tadić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.