Input your search keywords and press Enter.

Tražimo hitno omogućavanje testiranja na COVID-19 u dolini Neretve i na otoku Korčuli

Nakon više od pola mjeseca raznih aktivnosti koje su se poduzele u borbi protiv virusa COVID-19 Stožer civilne zaštite DNŽ sa ravnateljem OB Dubrovnik nije smatrao potrebnim u tom razdoblju omogućiti testiranje na taj isti virus u dolini Neretve i na otoku Korčuli ili bar omogućiti uzimanje brisa pacijentima na tom području, koji bi se onda poslao na testiranje u Dubrovnik.

Još jednom se pokazalo kako su građani dolini Neretve, po pitanju zdravstva, građani drugog reda u Županiji.

Kako opisati apsurdnu situaciju u kojoj osoba iz Metkovića, koja sumnja na zarazu, treba dva dana dolaziti u OB Dubrovnik kako bi se testirala na COVID-19?

Vladajući bi je vjerojatno ponovno otpisali sa zaključkom kako je zdravstvo u Županiji na visokoj razini, no svatko iole razuman smatrao bi to neprofesionalizmom, nesposobnošću, nebrigom i neodgovornošću.

Tražimo od OB Dubrovnik i Stožera civilne zaštite DNŽ hitno omogućavanje testiranja na COVID-19 u dolini Neretve i na otoku Korčuli, a u međuvremenu bar osiguravanje uzimanja brisa onima za koje se sumnja da su zaraženi.

Tražimo veću brigu i angažman za građane doline Neretve i otoka Korčule u danima koji dolaze kao i omogućavanje dodatne medicinske opreme Domovima zdravlja na tom području.

SDP Dubrovačko-neretvanske županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)