Input your search keywords and press Enter.

Transcultures – digitalne umjetnosti i umjetnosti zvuka u EPK Mons2015.

Belgijski povjesničar umjetnosti, kustos, kritičar, producent, intermedijalni i sound umjetnik Philippe Franck održat će u sklopu pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture predavanje o digitalnoj umjetnosti i umjetnosti zvuka u ovogodišnjoj prijestolnici kulture u Belgiji – Mons 2015.

Philippe Franck je osnivač i voditelj centra za digitalne umjetnosti i kulturu zvukaTranscultures u Monsu u Belgiji. Osnivač je i umjetnički voditelj međunarodnog festivala sound arta City Sonic i bijenalnoga festivala digitalne kulture Transnumeriques. Kurirao je brojna događanja i izložbe suvremene umjetnosti, umjetnosti zvuka, hibridne i digitalne umjetnosti. Koordinator je programa European Pépinières for Young Artists (i član odbora te međunarodne mreže) za Zajednicu Valonija-Bruxelles, francusku zajednicu u Belgiji. Od 2010. vodi programe urbane glazbe, umjetnosti zvuka i interdisciplinarnog stvaralaštva u kulturnom centru le manège.mons koji je dio organizacije Mons2015, Europske prijestolnice kulture.

Predavanje koje će se održati u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. u 14 sati u Lazaretima tematizirat će digitalne umjetnosti i umjetnosti zvuka u Mons2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *