Input your search keywords and press Enter.

KLAPE, GLAZBENI VIRTUOZI, ŽONGLERI, AKROBATI ZA DOBRU ZABAVU

Četrdesetak različitih događanja osmislila je TZ grada Dubrovnika bez kojih se dugo, toplo ljeto na Elafitima i Zatonu ne bi moglo ni zamisliti. Poznati izvođači lokalne i nacionalne klapske scene, glazbeni virtuozi, žongleri, akrobati i ostali zabavljači uljepšat će odmor brojnim turistima Elafitskih otoka i Zatona tijekom mjeseca srpnja i kolovoza.

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika već se tradicionalno na Elafitskim otocima i u Zatonu organiziraju ljetne priredbe. Tako će se i ove godine upriličiti zabavno-glazbeni programi s ciljem obogaćivanja turističke ponude, upravo kako bi turistima ponudili upoznavanje s mediteranskim melosom, folklorom i pučkim običajima koji se njeguju od davnina.

Za tradicionalnih pučkih festa i blagdana ovoga ljeta na Koločepu, Lopudu i Šipanu, kao i u Zatonu i Orašcu osmišljeno je četrdesetak priredaba za dobru zabavu i ugodnu atmosferu.

Zabavni program na Elafitima započeo je protekli vikend, u subotu, 11.srpnja, kad su u crkvi sv.Nikole na Lopudu, klavirski recital održali Vladimir Mlinarić i Jakša Zlatar. Lopudsko ljeto se nastavlja klavirskim recitalom Đura Tikvice u crkvi sv.Nikole, te nastupima Aide Vidović Krilanović, Mila Krilanovića, Klape Maestral, Daria Čaglja, Klavirskog tria Dubrovnik, Nika Marušića, Maroja Brčića, Sandre Šimić, Alberta Frke, Cveta Kobala, Jakše Zlatara, te Kvarteta Saksofona Papandopulo. Osim koncertnog programa, tijekom ljeta na Lopudu nastupit će i akrobati i žongleri KAM HRAM, klape Maestral i Kaše, a za Lopudsku noć, 14.kolovoza Lopuđane i njihove goste zabavljat će klapa Rišpet.

Zabavni programi na otoku Koločepu uključuju nastupe klape Kaše 17.srpnja i klape Adriatika 19.srpnja, te jazz ansambl Gadjo Manouche 26.srpnja. Posebnu zabavu za sve otočane i njihove goste priredit će Đani Stipaničev i klapa Ragusavecchia 7.kolovoza. Na Koločepu će nastup održati i akrobati i žongleri KAM HRAM, kao i AGO & PAŠKO BAND, i limena glazba Zaton.

Šipansko ljeto bit će već tradicionalno obilježeno Ljetnom školom filma, od 6. do 14.kolovoza. Posebne poslastice ljetnih priredbi na Šipanu su koncert grupe Taliri za Festu Gospe od Karmena u Suđurđu 16.srpnja, te zabava uz Show Legende u Šipanskoj luci za Festu sv.Stjepana. Završna ljetna zabava bit će u Suđurđu 28.kolovoza uz Marijana Bana. Uz zabave, u Šipanskoj luci bit će organizirani i nastupi klapa Adriatika, Kaše, Skontradura, Ragusa i nastup akrobata i žonglera KAM HRAM.

Zatonsko ljeto započelo je nastupom Klape Malfi 5.srpnja, a nastavilo se nastupom klape Subrenum 12.srpnja, nakon čega slijedi nastup Klape Ragusa 19.srpnja, te nastup Plesnog studia Step & Jazz. Program Zatonskog ljeta uključuje Jadranske igre, koje će se održati na rivi Zatona Velikog 1.kolovoza, nakon kokjih slijedi nastup Giuliana. te nastup Limene glazbe i Dubrovačkih primorskih svatova, te klape Malfi 3.kolovoza. U kolovozu u Zatonu slijede nastupi akrobata i žonglera KAM HRAM, klape Amalfi, te tradicionalni ploveći koncert Limene glazbe Zaton.

Sandra Milovčević, koordinator PR Odjela, TZ grada Dubrovnika

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)