Input your search keywords and press Enter.

Rotary club Dubrovnik i ove godine priređuje tradicionalni donacijski koncert „Ususret Božiću“ u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Gradom Dubrovnikom. Koncert će se održati u četvrtak, 13. prosinca u Katedrali, s početkom u 19.30 sati. Cjelokupni prihod ovogodišnjeg koncerta iskoristit će se za kupnju sadnica masline u svrhu sanacije i revitalizacije opožarenih i neobrađenih površina Općine Orebić.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će ugledni američki dirigent Marc Tardue, a kao solistice će nastupiti mlada sopranistica Sara Žuvela i nagrađivana jazz pjevačica i skladateljica Maja Grgić. Solistice će s orkestrom izvesti prigodna djela poput „Ave Maria“ F. Schuberta, „O Divine Redeemer“ Ch. Gounoda, „Hallelujah“ L. Cohena, zatim tradicionalne kao što su „Padaj s neba roso sveta“, „Kyrie Eleison“, a glazbeni događaj uveličat će i Klapa Kaše koja priređuje djela „Galiotova pesan“ i „O jabuko zeleniko“.

Prije dvije godine prihod koncerta bio je namijenjen nabavci sadnica za obnovu maslinika na području korčulanske općine Smokvica, lanjski obnovi maslinika u Konavlima, a ovogodišnji, kako je ranije spomenuto, za kupnju sadnica masline u svrhu sanacije i revitalizacije opožarenih i neobrađenih površina Općine Orebić.

Cijeli program s biografijama izvođača možete preuzeti ovdje: Rotary_program 2018_

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)