Input your search keywords and press Enter.

Topolovec bez borbe protiv ponajbolje judašice svijeta

Prvog dana Europskog judo prvenstva u Kazanu na tatami je izašla Tihea Topolovec (do 52 kg). Kadetska viceprvakinja svijeta nije uspjela protiv Ukrajinke Starkove, ali je potvrdila veliki potencijal.

Uz podršku ostatka reprezentacije s tribina Tatneft Arene, Tihea Topolovec je otvorila nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Unatoč samo 17 godina, Topolovec je već potvrdila kvalitetu na seniorskoj razini, a na nedavnim Europskim kupovima u Sarajevu i Dubrovniku i dobru formu. Ipak, iskusnija, 23-godišnja Ukrajinka Aleksandra Starkova, od početka borbe se postavila autoritativno, iskoristila činjenicu da je fizička snažnija i nakon dvije minute borbe uhvatila hrvatsku judašicu u zahvat.

– Ovo Europsko prvenstvo je skupljanje iskustva za Tiheu. Žao mi je što nije prošla do dvostruke svjetske prvakinje, Majlinde Kelmendi, da dobije još bolji osjećaj o vrhunskom judu. Ovakvi nastupi pokažu puno bolje na što mora staviti naglasak u svom razvoju od nastupa u kadetskoj ili juniorskoj konkurenciji – rekao je nakon borbe trener Tomislav Marijanović.

U petak na tatami izlaze dvije hrvatske predstavnice, obje u kategoriji do 63 kg. Marijana Mišković Hasanbegović preko Nizozemke Franssen lovi plasman na Olimpijske igre, dok Andreja Đaković za protivnicu ima Belgijanku Loko.

Pregled nastupa hrvatskih judoka u petak 22.4.:

Marijana Mišković Hasanbegović – Franssen (NED) (do 63 kg)

Andreja Đaković – Loko (BEL) (do 63 kg)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *