Input your search keywords and press Enter.

Murva na Pilama prije dva dana s izdancima – jučer bez ijednog zelenog izdanka!!

Hortikulturnim i komuinalnim službama Grada – otvoreni zeleni apel!

Tko to uporno skida mlade zelene izdanke sa stare murve na Pilama?

Pitaju nas i usmeno i preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453.850 naši sugrađani, ponajviše Pilari, ….kažu upravo kada smo se poveselili da se murva omladila, evo netko je ponovo uklonio njezine mlade zelene idanke? Tko to čini, kome smeta ova murva ?…
Dijelimo vašu zabrinutost dragi naši sugrađani jer smo kao što znate o ovoj staroj murvi na Pilama kod starog mosta na Vratima od Pila pisali još prije dva mjeseca kada se murva trebala drastičnije orezati zbog trulosti i starosti..
Nekoliko puta smo konktarili Vrtlar i razgovarali o njezinom trenutnom stanju te daljoj zaštiti. Posljednje što smo dogovorili da se murva ogradi i posebno zaštiti jer ovako ako se nastave uklanjati njezini mladi izdanci od murve zaista neće biti ništa.
Nadamo se da će se stara murva ponovo omladiti te da će je Vrtlar što prije stručno ograditi i pojačati nadzor nad njom kao i na ostalim stablima na Pilama, posebno platanima… na radost svih naših sugrađana koji u zadnje vrijeme sve više brinu o stablima svoga Grada kao i nas zaljubljenika prirode, aktivista ekoloških udruga.

„Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je!“ (J.Kulmer)

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.