Input your search keywords and press Enter.

Tišina Molim! Predstavljanje radova s dječje radionice ”Set dizajn”

Predstavljanje radova s dječje radionice ‘Set dizajn’ koja se održala u sklopu filmske manifestacije Tišina Molim! uz suradnju sa Slikarsko-dizajnerskim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik bit će danas u 17 sati, u Luži.

Učenici 2. razreda srednje škole ovog smjera tijekom trodnevne radionice upoznali su se sa načelima scenografskog oblikovanja, a kao inspiracija poslužili su im odabrani prikazi, tj. scene iz nekog, njima omiljenog, filma. Predlošci filmskih scena koji su korišteni kao motivi za izradu učeničkih radova odabrani su iz bogate povijesti svjetske kinematografije, a svi radovi naslikani su tehnikom tempere na papiru. Voditeljica radionice je prof. slikanja i crtanja Ivana Selmani.

Osim predstavljanja radionice, organizatori su za jutros pripremili besplatnu filmsku turu ‘Tragom Oscara’, na hrvatskom jeziku, koja će krenuti u 11 sati iz Luže. Restaurirani vinil s glazbom iz filma ”Gosti iz Galaksije” u izdanju riječko-zagrebačke diskografske kuće Fox & His Friends, predstavit će filmski kritičar Željko Luketić i poznati hrvatski DJ Leri Ahel u Lazaretima, u 20 sati, a nakon toga će, pola sata kasnije, krenuti i projekcija istog filma. Svi posjetitelji će od 22 sata uživati u ”Iznenađujućem koncertu špijunske četvorke” koji su pripremili četiri mlada glazbenika: Ivan Končić na klavijaturama, Šimun Končić na bas gitari, Ivan Bonačić na saksofonu i flauti, te Alan Polzer na bubnjevima. Na programu će se naći glazbene uspješnice poznatih filmskih skladatelja koji su svojim melodijama obilježili vrhunce filmske umjetnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)