Input your search keywords and press Enter.

Tinker Labs otvara svoja vrata!

PRVI „TINKERASTIČNI“ CENTAR U DUBROVNIKU

Tinker Labs škola za izvannastavnu aktivnost s jedinstvenim STEAM pristupom otvara svoja vrata u Dubrovniku početkom školske godine! Riječ je o programima koji učenike uvode u svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike! Dani otvorenih vrata održat će se 1. i 2. kolovoza od 16 do 18 sati u Tinker Labs Dubrovnik centru na adresi Vukovarska 24 (Mercante centar), a ogledni sat krajem kolovoza. Za ogledni sat potrebno se prijaviti mailom na dubrovnik@tinkerlabs.hr ili porukom na Instagram, ili Facebook stranici.

 

Tinker Labs nudi pristup koji uključuje znanost, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku, umjetnost, eksperimente i praktično učenje koje je neophodno za budući uspjeh svakog djeteta. Suočeni sa situacijom obrazovnog sustava koji još uvijek ne odgovara potrebama suvremene nastave, osmislili smo programe koji individualnim pristupom u malim grupama omogućuju svakome djetetu da otkrije svoj potencijal te se zainteresira za zanimanja budućnosti. To je prepoznalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je odobrilo sve naše programe.

 

STEM i STEAM obrazovanje postali su moderne poštapalice koje obećaju popraviti izazov pri podučavanju novih skupina vještina potrebnih za mijenjanje budućnosti. No, što je točno STEM i/ili STEAM, i što oni obećaju? STEM spektar sastoji se od 4 predmeta i svih njihovih potkategorija; znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Međutim, mi vjerujemo da je uključivanje umjetnosti u STEM model nužnost. Naš cilj nije učiti djecu ono što moraju znati kako bi prošli standardizirane testove, već uključiti njihovu urođenu znatiželju i nadahnuti ih da propitkuju svijet oko sebe!

 

Tinker Labs centar Dubrovnik nudit će dva naša programa; Tinker Town za djecu školskog uzrasta od 7 do 12 godina te Tinker Tots za predškolsku djecu uzrasta od 4 do 6 godina. Tinker Town odlična je izvannastavna aktivnost za djecu od 1. do 6. razreda – osmislili smo cijeli zasebni svijet koji učenike vodi kroz raznovrsno eksperimentiranje i promišljanje uvodeći ih u STEAM područje. Program se održava jedan put tjedno u trajanju 60 minuta, a uključuje preko 150 pokusa! Tinker Tots tečaj za malu djecu prvi je stupanj našeg programa koji ciljano uvodi predškolsku djecu u svijet istraživanja i otkrića. Program se odvija jedan put tjedno u trajanju 45 minuta te donosi preko 120 pokusa za najmlađe!

 

Više o nama pronađite na našoj službenoj web stranici kao i na našim profilima na društvenim mrežama (Facebook , Instagram)! Doznajte sve o ovoj posebnoj priči koja je krenula iz Osijeka te o mreži Tinker Labs centara diljem  Lijepe naše. Pridružite nam se u Tinker Labs centru Dubrovnik – čekamo vas i vaše mališane i školarce!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.