Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su  danas ambasadore sportsko-edukativnog projekta „Aktivna Hrvatska“ osmišljenog s ciljem promicanja kulture zdravog i produktivnog života.

U ovoj je prigodi tim Aktivne Hrvatske koji čine Darija Mikulandra Žanetić, Lukrecija Dragić, Toni Dabinović i David Bublić prvotno iznio podatke o trenutnom stanju tjelesnih aktivnosti mlađe populacije u Republici Hrvatskoj. Također, predstavljen je i način organiziranja ovogodišnjeg programa u Dubrovniku koji će se održati u mjesecu lipnju 2022. godine na tvrđavi Sv. Ivana, a koji će osim  vježbanja uključiti i edukaciju djece popraćenu predavanjima i radionicama stručnjaka.

Gradonačelnik Franković iskazao je iznimno zadovoljstvo zbog nastavka provođenja projekta koje podržavaju brojne hrvatske institucije i profesionalni sportaši.

„Jako mi je drago što će se i ove godine ovaj uistinu prepoznat sportsko-edukativni projekt ponovno realizirati i u Dubrovniku. Grad Dubrovnik pozdravlja i podupire sve ideje koje mogu doprinijeti da se građane, a posebice one najmlađe potakne da budu više sportski aktivni i promjene razinu svijesti, jer sport nas izgrađuje, socijalizira i potiče nas da živimo zdravo i kvalitetno“, kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Na samom kraju prijema, tim Aktivne Hrvatske uručio je zahvalnicu gradonačelniku za potporu i partnerstvo Grada Dubrovnika u provođenju projekta orijentiranog prema svim generacijama, s naglaskom na veći angažman odnosno doprinos  usmjeren prema  fizičkom i mentalnom zdravlju svakog pojedinca.

Pokrenuta 2012. godine, sportska manifestacija „Aktivna Hrvatska“ čiji je glavni stručni partner Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republika Hrvatske, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. U posljednjih devet godina više od 40 tisuća građana sudjelovalo je na brojnim zajedničkim treninzima, predavanjima stručnjaka i radionicama usmjerenih na osvješćivanja važnosti brige za vlastito zdravlje kao i promocije kulture redovite/svakodnevne  tjelovježbe.

Važno je za spomenuti kako se i tijekom epidemije COVID-19, projekt nastavio kontinuirano provoditi diljem Hrvatske, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Odnosi s javnostima Grada Dubrovnika

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.