Input your search keywords and press Enter.

Tereza Kesovija s francuskom šansonom u ljetnikovcu Skočibuha

Tereza Kesovija će, uz pratnju Ante Gela na gitari, Mladena Kosoveca na harmonici i Filipa Gjuda na klaviru, izvesti francuske šansone u sklopu programa „Noćne serenate“, u srijedu, 19. kolovoza u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu s početkom u 22:00 sata, umjesto u 23:00 kako je ranije bilo najavljivano.

Terezini uspjesi i glazbena veličina te ugled na našim prostorima neupitni su, što potvrđuju i brojne nagrade te nebrojeni nastupi, no Tereza je upravo u Francuskoj tijekom 1960-ih i 1970-ih izgradila značajnu glazbenu karijeru. Godine 1966., prva u svijetu snima Larinu pjesmu (La chanson de Lara) iz filma Doktor Živago. Bio je to Terezin prvi veliki francuski uspjeh, a album se prodao u više od 50 000 primjeraka. Nakon toga snima svoj drugi francuski album C’est ma chanson s pjesmom Je l’aime, je l’aime koji je prodan u više od 160 000 primjeraka. Za svoga boravka u Francuskoj surađuje sa zvijezdama kao što su Serge Lama, Gilbert Bécaud, Juliette Greco i Michel Legrand s kojim je i održala veliki koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2002. godine. Vrhunci njene karijere su solistički nastupi u pariškoj Olympiji tijekom 60-tih godina te dva recitala održana 1988. te ponovo 2007. koji su zabilježeni na CD i DVD izdanjima. Odlikovana je i proglašena Vitezom visokog odličja za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et des Lettres), koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske, a uručena joj je i Svjetska Zlatna povelja za humanizam i mir.

Na programu koncerta u Skočibuhi naslovljenog Je t’aime, naći će se La chanson de Lara, Je suis malade, Le temps des cathédrales, Et c’est pour toi, Les feuilles mortes i druge najljepše francuske šansone. Koncert ujedno predstavlja završnicu novog off programa 66. Igara „Noćne serenate“, u sklopu kojeg je, pod pokroviteljstvom Croatia osiguranja, kroz srpanj i kolovoz održano šest koncerata različitih izvođača inspiriranih tradicionalnom glazbom vezanom za različite gradove i različite kulture.

Foto: www.mojekarte.si

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *