Input your search keywords and press Enter.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić jučer je posjetio nekoliko gradskih kotareva gdje je, u neposrednom kontaktu s građanima i predstavnicima kotareva i mjesnih odbora, nastavio uspješno započet projekt „terenskog ureda“. Svaki građanin dobio je priliku pojedinačno iznijeti gradonačeniku svoje primjedbe i sugestije, od kojih je većina bila komunalne tematike.

U Mokošici je u prostorijama Kluba umirovljenika nastavljen kontinuiran rad već treći tjedan zaredom. Započelo je uređenje ceste prema školi i vrtiću u Ulici Bartola Kašića, a sutra će djelatnici Vrtlara i Dubrovačkih vatrogasaca započeti uređenje zelenih površina oko škole i vrtića, te ostalih područja ovog kotara gdje je to nužno. Gradonačelnik Vlahušić danas je primio petnaestak građana u Mokošici, čijim će se nalozima nastojati sukladno mogućnostima udovoljiti u najkraćem roku, kao što su uklanjanje automobilskih olupina, hortikulturno uređenje i slično.

U Zatonu se gradonačelnik susreo s petnaestak građana, a većina je  istaknula iste nedostatke u Malom i Velikom Zatonu, te Štikovici. Problemi se dotiču sigurnosti mještana: urušena riva, nedostatak ležećih policajaca na prometnici kroz mjesto koji nisu vraćeni u prvobitno stanje nakon izvršenih radova, nedostatak javne rasvjete, kao i zaštitne ograde na rizičnim dionicama magistrale. Riječ je o sigurnosnim mjerama koje ne trpe odgodu i spadaju pod nužne i neophodne troškove koje je Grad Dubrovnik u mogućnosti financirati i bez donesenog proračuna, ocijenio je gradonačelnik Vlahušić. Izdan je nalog za popravak rive, postavljanje ležećih policajaca i postavljanje kandelabera i nekoliko stupova javne rasvjete.
Dio problematike je u nadležnosti Hrvatskih cesta, pa je gradonačelnik stupio u kontakt s Upravom i apelirao kako bi se otklonili nedostaci. Ovom prilikom održan je i sastanak s predsjednikom Mjesnog odbora Vickom Vodnicom o budućoj funkciji Doma kulture u Zatonu Malom. U prijedlog Proračuna uvrštena su sredstva za uređenje zgrade i njenog okoliša prema potrebama mještana, a Vodnica je u razgovoru istaknuo da je prioritet Zatona otvaranje vrtića.

Gradonačelnikovom pozivu u Komolcu se odazvalo nekoliko građana, a o potrebama građana u ovom dijelu Grada razgovarao je i s predsjednikom Gradskog kotara Božom Letunićem. Nastavlja se uređenje Vatrogasnog doma gdje će u konačnici JVP Dubrovački vatrogaci dobiti svoje trajno sjedište. Dok postojeću Remizu ne preseli u Komolac, Libertas će ustupiti dio prostora na korištenje Sportskoj udruzi Komolac. Usuglašeno je to danas s Upravom, a mladići iz udruge će neophodan prostor dobiti na korištenje bez naknade već krajem ovog tjedna. Gradonačenik  Vlahušić je s Letunićem razgovarao o nastavku projekta uređenja odvodnje koji je ključan za Komolac i njegove stanovnike.

Praksa „terenskog ureda“ pokazala se vrlo produktivnom i nastavit će se u ostalim kotarevima, ali i u onima koji su već posjećeni. Gradonačelnik Vlahušić aktivno će nastaviti pratiti izvršenje naloga u neposrednom radu s građanima. Sve primjedbe koje se ocijene kao nužne i neophodne, poglavito one sigurnosne naravi, bit će sanirane u najkraćem roku, kao i korekcije koje spadaju u redovito održavanje. Prijedloge koji zahtijevaju veći financijski angažman, gradska uprava nastojat će uvrstiti u Proračun sukladno realnim potrebama i mogućnostima.

Doris Alavija, Grad Dubrovnik