Input your search keywords and press Enter.

Tematski razgled grada “Miris žene” povodom Međunarodnog dana žena

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira tematski razgled Grada “Miris žene“, koji će voditi autorica i vodičica Vesna Barišić. Tematski razgled organizirat će se besplatno za posjetitelje i građane, u subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka te u utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, uz obveznu prethodnu najavu.
U stoljetnom postojanju Dubrovačke Republike žene su smatrane obiteljskom imovinom i teško je danas pronaći tragove njihovog postojanja. Pjesnici su ih veličali u svojim djelima, učenici im posvećivali svoja otkrića, a istovremeno ih loše tretirali Iako su u Dubrovačkom arhivu rijetki dokumenti koji svejdoče o postojanju žena u gradu, tragovi njihovih života sačuvani su u svakom kamenu, kući i crkvi. Pridružite nam se na šetnji kojom ćemo pokušati približiti položaj žena u Dubrovniku, kako plemkinja, tako i pučanki.
Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska do petka, 4. ožujka, do 17:00 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011.

 

Odjel za komunikacijske taktike
Turistička zajednica grada Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.