Input your search keywords and press Enter.

Tape Mljet

Instalacija „Tape Mljet“ u izvedbi umjetničkog kolektiva Numen prezentirat će se u subotu 9. siječnja 2016. s početkom u 14 sati u Starom domu u Goveđarima, tematizirajući sudbinu otoka uz činjenicu stalnih migracija s otoka u mjeri da na njima više nema djece.

Rad je realiziran u raznim koncepcijama i oblicima u Parizu, Tokiju, Hasseltu, Melbourneu, Frankfurtu, Firenci, Stockholmu, Berlinu i Beogradu.

Numen je hrvatsko-austrijski dizajnerski kolektiv koji čine Sven Jonke i Nikola Radeljković. Djeluju na području scenografije, produkt dizajna, dizajna interijera i umjetničkih instalacija. Inicijalno produkt dizajneri, oblikovali su proizvode za neke od najpoznatijih svjetskih proizvođača dizajnerskog namještaja. Od 2004. projektiraju kazališne scenografije, surađujući uglavnom s redateljima Tomažem Pandurom i Aleksandrom Popovskim. U suradnji sa zagrebačkom Interom osnovali su prvi dizajn brand namještaja u Hrvatskoj, Element. Od 2005. projektiraju interijere i dizajn javnih prostora surađujući s arhitektonskim studijima 3LHD i Imarea od kojih su najznačajniji integralni dizajn splitske Rive i prvi design hotel u Hrvatskoj – Lone, te interijer sjedišta novinske kuće Österreich u Beču. Od 2008. dizajniraju objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što rezultira projektima Numen-light, Tape, Net, String, Tuft, Blow-up i Tube. Dobitnici su nekoliko međunarodnih nagrada za projekte na području industrijskog dizajna i scenografije.

U sklopu projekta Grad kandidat: Razotkrivanje organiziran je besplatan prijevoz za razgledanje umjetničke instalacije Tape Mljet Libertasovim autobusom s polaskom u 10:15 s Pila za Prapratno ( polazak trajekta je u 12 sati) prema Sobri, a potom u Goveđare.

Povratak iz Sobre predviđen je u 19 sati, s odlaskom iz Goveđara oko 18 sati. Molimo zainteresirane da se prijave na info@dubrovnik2020.hr zbog lakšeg planiranja prijevoza i ograničenog broja mjesta u autobusu.

Ured za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture posebno zahvaljuje Općini Mljet, NP Mljet, Galeriji Stara skula i Libertasu Dubrovnik na pomoći u realizaciji ovog projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *