Input your search keywords and press Enter.

Talijanski pijanist Michele Campanella u atriju Kneževa dvora

Festivalska koncertna sezona u atriju Kneževa dvora nastavlja se klavirskim recitalom Michelea Campanelle u petak, 5. kolovoza s početkom u 21:30 sati. Na programu recitala su skladbe Roberta Schumanna, Sergeja Prokofjeva i Modesta Musorgskoga.

Tijekom karijere koja traje više od 45 godina, Michele Campanella je izveo gotovo sva važnija djela iz cjelokupnog pijanistički repertoara. Godine 1986. mađarska vlada uručila mu je medalju za najveće zasluge u izvođenju Lisztove glazbe, a medalju mu je dodijelila i Američko društvo Franz Liszt 2002. godine. Nakon studija na napuljskome učilištu Vincenzo Vitale nastupao je s najznačajnijim europskim i američkim orkestrima poput Philadelphia Orchestra, Chicago Symphony, San Francisco Symphony te surađivao s dirigentima kao što su Claudio Abbado, Gianluigi Gelmetti, Eliahu Inbal, Charles Mackerras, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Georges Prêtre, Pinchas Steinberg i drugi. Nagradu Grand Prix du Disque, koju dodjeljuje ugledna budimpeštanska Akademija Franz Liszt, osvojio je tri puta. Posvećen je i pedagoškom radu. Od 1986. do 2010. bio je na čelu klavirskog odjela na uglednoj Accademia Chigiana u Sieni, te je osam godina vodio napredne tečajeve u Ravellu. Ravnatelj je Centra za klavirske studije Vincenzo Vitale na Sveučilištu Suor Orsola Benincasa u Napulju, a član je i uglednih fondacija. Nedavno je postavljen za umjetničkog direktora napuljskog festivala Maggio della Musica, a od 2008. godine predsjednik je uglednog Società Liszt, talijanskog ogranka Američkog društva Franz Liszt.

Campanella će pred festivalskom publikom u prvom dijelu koncerta izvesti Schumannove Leptire i osmu Noveletu te Priče o staroj baki Sergeja Prokofjeva. Drugi dio je posvećen Musorgskome i njegovim Slikama s izložbe koje su za skladatelja imale posebnu sentimentalnu vrijednost, a nastale su nakon posjeta posmrtnoj izložbi slikara i skladateljevog prijatelja Victora Hartmanna.

Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *