Input your search keywords and press Enter.

Talijanska poslovna delegacija u posjetu ŽK Dubrovnik

Predstavnici talijanske Gospodarske komore na čelu s direktoricom Paula Sabella, član talijanskog senata, Parlamentarne komisije za međunarodnu suradnju, Fabrizio Di Stefano te predstavnici razvojne agencije specijalizirane za razvoj poduzetništva iz grada Chietia, 27. rujna,  posjetili su Županijsku komoru Dubrovnik.

 

Razgovaralo se o unapređenju odnosa dviju komora radi boljeg povezivanja gospodarskih subjekata dviju regija te suradnje na EU projektima. Poseban naglasak stavljen je na budućoj suradnji  unutar Jadransko-jonske regije kroz suradnju unutar Jadranskog-jonskog foruma gospodarskih komora.

 

O konkretnim mogućnostima gospodarske suradnje govorila je direktorica Gospodarske komore koja je izdvojila turizam, kao instrument daljnjeg povezivanja gospodarskih subjekata obiju zemalja, ali i za kreiranje zajedničkih EU projekata, kao što su na primjer razvoj eno-gastro, kulturni, pustolovni, vjerski turizam i slično.

 

Predsjednica Županijske komore  Dubrovnik Terezina Orlić pozdravila je buduću suradnju kroz održive i razvojne projekte za malo i srednje poduzetništvo te je naglasila važnost valorizacije bogate materijalne i nematerijalne baštine obiju regija u funkciji turizma. Osim toga, zajednički projekti planira se u sektoru poljoprivrede, ribarstva i školjkarstva, inovacijskih i pametnih tehnologija s posebnim naglaskom na obrazovanje.

 

Hrvatska gospodarska komora zalaže se za koncept dualnog obrazovanja kao jedno od rješenja za usklađivanje sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Ponuđena znanja i iskustva partnera iz Italije mogu se kroz EU projekte prenijeti i na područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.