Input your search keywords and press Enter.

SVJETSKI DAN PODUZETNICA U DUBROVNIKU

DVA U JEDAN . . .
Od 2002. godine treći petak u svibnju proglašen je Svjetskim danom poduzetnica u cijelom svijetu.Dubrovačka podružnica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i ove godine aktivno obilježava ovaj Dan. Nakon različitih akcija koje smo do sada imale počevši od humanitarnih, preko edukativnih do rekreativnih u prirodi, ove godine odlučile smo se Svjetski dan poduzetnica obilježiti radno, u duhu klasičnog ženskog poduzetništva, a opet u duhu solidarnosti s plemenitim ciljem.
Ovogodišnju akciju podržava i prati Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, uz našeg stalnog partnera: HGK- Županijska komora Dubrovnik.

Da bi naša akcija imala što veći efekt i bila dostupna svima, organizirat ćemo je u nedjelju 17. svibnja na Stradunu, ispred crkve sv. Vlaha od 09,00 – 13,00.
Predstavit ćemo ovom prilikom vrijedne, kreativne ženske ruke s njihovim najboljim gastro i drugim uporabnim proizvodima, pod AKK motom: autohtono, kreativno i kvalitetno.

Ovo je poziv svim Dubrovkinjama, Dubrovčanima i posjetiteljima Grada da posjete ovu izložbu i svojim sudjelovanjem daju potporu vrijednom i predanom radu žena zahvaljujući kojima možemo reći da imamo tradiciju i da smo sačuvali dio baštine kojeg su nam naši stari prenijeli.
A ono najvažnije, ukupan prihod ove akcije namijenjen je stvaranju boljih mogućnosti za osobe s invaliditetom.
Kupnjom ovih proizvoda, povećavamo šansu za edukaciju i zapošljavanje jedne osobe s invaliditetom..

Sudjelujte u proslavi ženskog poduzetništva, a mi ćemo Vas dočekat na Stradunu u tenisicama, baletankama ili boroletama marke Borovo s osjećajem ponosa u znak podrške hrvatskoj proizvodnji.

Vidimo se na Stradunu 17.05. u što većem broju!

Dubrovačke Kružice i
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije

Kristina Skvrce, predsjednica
Udruga KRUG – ogranak Dubrovnik

***
KRUG – kao simbol savršenog jedinstva i suradnje, izabran je za ime i zaštitni znak Hrvatske udruge poslovnih žena u znak povezivanja i zajedničkog nastojanja u poboljšanju položaja žena kako poslovnog tako i u obiteljskog okružju.

Krug nije politička organizacija, zadatak mu je povećati razinu suradnje unutar i između tvrtki, kako u društvenoj, tako i u gospodarskoj sferi.
Podržava promociju sposobnih, vrijednih, odlučnih i etičnih poslovnih žena, čiji velik potencijal nije prepoznat ili nije dovoljno cijenjen u postojećem okružju.

Želimo pomoći svim poslovnim ženama i njihovom okružju kako bi učinile sve što su u mogućnosti učiniti za unapređenje hrvatskog gospodarstva i promociju primjerene poslovne kulture, morala i suradnje.
Krug danas ima 200-tinjak članica u Hrvatskoj, kroz svoje ogranke u 7 gradova.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije je radno-savjetodavno tijelo županijske skupštine koje je osnovano s ciljem provedbe Zakona o ravnopravnosti spolova sukladno Nacionalnoj politici za promicanje ravnopravnosti spolova.

Na osnovi prioritetnih tematskih područja djelovanja Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje 2011. – 2015. godine, Skupština Dubrovačko-neretvanske županije donijela je Akcijski plan za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova na području Dubrovačko-neretvanske županije koji sadrži ključne mjere i aktivnosti s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti poštivanja i unaprjeđivanja ljudskih prava žena, poticanja aktivizma žena, poduzimanja konkretnih mjera i aktivnosti u cilju sprječavanja diskriminacije žena i nasilja nad ženama, stvaranja pretpostavke da žene i muškarci imaju jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih prava i konačno imaju jednake koristi od ostvarenih rezultata.

Kupujte AKK: autohtono, kreativno i kvalitetno!