Input your search keywords and press Enter.

Svjetski dan poduzetnica u Dubrovniku

Od 2002. godine treći petak u svibnju proglašen je Svjetskim danom poduzetnica u cijelom svijetu.  Dubrovačka podružnica Hrvatske udruge poslovnih žena  KRUG i ove godine aktivno obilježava ovaj Dan. Nakon različitih humanitarnih, poduzetničkih, edukativnih i rekreativnih akcija, ove godine idemo ususret mladima.

Zajedno sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova i Ekonomskom školom u Dubrovniku, obilježit ćemo Svjetski dan žena poduzetnica posjetom učenike Ekonomske škole u Dubrovniku i organizacijom zajedničkog poduzetničkog sata. Pokušat ćemo potaknut mlade na bavljenje poduzetništvom i informirati ih o položaju žena poduzetnica u Hrvatskoj: njihovom udjelu u hrvatskom poduzetništvu te o izazovima u ostvarivanju poduzetničke karijere.

Predstavnice udruge Krug Dubrovnik govorit će o vlastitom poduzetničkom iskustvu i odgovarati na pitanja učenika. U raspravi će, osim sadašnjih učenika Ekonomske škole te nekadašnjih učenika, a današnjih poduzetnika,  sudjelovati i njihovi profesori  te članovi i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije koji će uključiti u raspravu na temu sudjelovanja žene u poduzetništvu.

Ovaj susret održao se u utorak 23. svibnja s početkom u 9:30 h, u prostorima Ekonomske škole u Dubrovniku.

Dubrovačke Kružice i
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije

Ivona Vrdoljak Raguž, predsjednica
Udruga KRUG – ogranak Dubrovnik

******
KRUG – kao simbol savršenog jedinstva i suradnje, izabran je za ime i zaštitni  znak Hrvatske udruge poslovnih žena u znak povezivanja i zajedničkog nastojanja u poboljšanju položaja žena kako poslovnog tako i u obiteljskog okružju.

Krug nije politička organizacija, zadatak mu je povećati razinu suradnje unutar i između tvrtki,  kako u društvenoj, tako i u gospodarskoj sferi.
Podržava promociju sposobnih, vrijednih, odlučnih i etičnih poslovnih žena, čiji velik potencijal nije prepoznat ili nije dovoljno cijenjen u postojećem okružju.

Želimo pomoći svim poslovnim ženama i njihovom okružju kako bi učinile sve što su u mogućnosti učiniti za unapređenje hrvatskog gospodarstva i promociju primjerene poslovne kulture, morala i suradnje.
Krug danas ima 200-tinjak  članica u Hrvatskoj, kroz svoje ogranke u 7 gradova.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije je radno-savjetodavno tijelo županijske skupštine koje je osnovano s ciljem provedbe Zakona o ravnopravnosti spolova sukladno Nacionalnoj politici za promicanje ravnopravnosti spolova.

Na osnovi  prioritetnih tematskih  područja djelovanja Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje 2011. – 2015.  godine,  Skupština Dubrovačko-neretvanske županije donijela je   Akcijski plan za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova  na području Dubrovačko-neretvanske županije koji  sadrži ključne mjere  i aktivnosti s ciljem podizanja  razine svijesti o važnosti poštivanja i unaprjeđivanja ljudskih prava žena, poticanja  aktivizma žena, poduzimanja konkretnih  mjera  i aktivnosti u cilju sprječavanja diskriminacije žena i nasilja nad ženama, stvaranja pretpostavke da žene i muškarci imaju jednake mogućnosti za ostvarivanje svojih prava i konačno imaju jednake koristi od ostvarenih rezultata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)