Input your search keywords and press Enter.

Svjetski dan dijabetesa – akcija mjerenja šećera u krvi

Svjetski dan dijabetesa za razdoblje 2014. – 2016. godine obilježava se uz poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao “Zdrav život i dijabetes”. Odabrani slogan za ovu godinu je: Pravilnom ishranom zaustavimo epidemiju šećerne bolesti.

U suradnji patronažne službe Doma zdravlja Dubrovnik, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te Udruge Slatki održava se akcija mjerenja šećera u krvi.Akcija će se održati 14. studenog 2016. godine ispred palače Sponza na Stradunu u vremenu od 10,00 do 12,00 sati. Uz kontrolu šećera u krvi ,građani će se upoznati sa čimbenicima rizika za razvoj dijabetesa. Uz dijeljenje promotivnih materijala građani će moći dobiti savjete o pravilnoj prehrani od nutricionistica Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

U isto vrijeme akcija se odžava na otoku Šipanu mjestu Suđurađ ispred Zalogajnice Balun, gdje će patronažna sestra Lenka mjeriti razinu ćećera u krvi u vremenu od 9,00 do 11,00 sati.

Te na Grudi gdje će patronažna sestra Slavica kontrolu šećera u krvi raditi u Domu umirovljenika u vremenu od 8,00 do 10,00 sati

Čuvajte svoje zdravlje , pridružite se našoj akciji!

Dom zdravlja Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *