Input your search keywords and press Enter.

Svjetlosni spektakl u Dubrovniku

Bliži nam se trenutak kada ćemo se ponovno prepustiti čarobnom svijetu svjetla, kreativnosti i transformacije Festivala svjetlosti LUMIART 2023.

Od petka, 03. studenoga do nedjelje 05. studenoga s ponosom najavljujemo trodnevno izdanje LUMIART 2023, koje će nas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svjetlosne priče, koje stvaraju neki od najtalentiranijih umjetnika iz Hrvatske ali i svijeta. Od urbanih svjetlosnih instalacija do audiovizualnih performansa, LUMIART 2023 nudi raznolike doživljaje i budi maštovitost u svakom posjetitelju.

Iz bogatog programa izdvajamo instalaciju „Srce Europe“ priznate bosanskohercegovačke umjetnice Edine Seleković koja je svoju karijeru gradila u SAD-u. Ova svjetlosna instalacija oponaša otkucaje srca zvukom i crvenim svjetlom koje se pali i gasi, a moći će se vidjeti na Peskariji. Prostor Straduna bit će obojan AmbiArt projekcijama mađarske skupine Night Projection, dok će park u Pilama i fasada kraj Cele uveseljavati najmlađe interaktivnim igricama. Ljubitelji glazbe moći će „zasvirati“ na laserskoj harfi koja će biti smještena u atriju Kneževa dvora. Pročelje palače Sponza ponovno će biti rezervirano za 3D mappinge i audio vizualne spektakle Pixel designa i Loop production, dok će u atriju biti smještena LED instalacija „Tesseract“ Visualia group iz Pule, kao i izložba Antuna Radačića, AI umjetnika iz Zagreba, pod nazivom „Dubrovnik AI imaginarium – Dubrovnik kroz oči strojeva“.

Cijeli program festivala može se pronaći na www.lumiart-dubrovnik.com 

ili ovdje: lumiart program

Vidimo se na festivalu!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)