Input your search keywords and press Enter.

Svečano proglašenje Straduna Blagom europske filmske kulture

Iz Grada javljaju da  će ovog četvrtka, 19. listopada s početkom u 18 sati u Luži biti svečano proglašenje Straduna Blagom europske filmske kulture.

U ovoj prigodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković zajedno s hrvatskim producentom Borisom T. Matićem otkrit će amblem koji će bit postavljen u Luži.

Podsjetimo, Europska filmska akademija uvrstila je u 2022. godini Stradun među ‘Blaga europske filmske kulture’, čime se omiljena dubrovačka ulica svrstala na prestižnu listu značajnih lokacija za europsku kinematografiju, plijeneći pozornost svjetskih razmjera svojim jedinstvenim spomeničkim atrakcijama i arhitektonskim skladom koji inspiriraju brojne filmske producente i glumce u njihovom umjetničkom djelovanju i doprinosu.

Europska filmska akademija na ovaj način slavi mjesta koja su prepoznata kao simboli europskog filma, mjesta od povijesne vrijednosti koja treba održavati i zaštititi ne samo sada nego i za generacije koje slijede.

Također,  isti dana održat će se i otvorenje 12. Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade u Kinu Sloboda u 19 i 30 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)