Input your search keywords and press Enter.

SVEČANO OTVORENA PRVA DUBROVAČKA EXPO SMOTRA U ORGANIZACIJI CENTRA ZA KARIJERE MLADIH DUBROVNIK

Prvi put u povijesti, Dubrovnik je u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik domaćin EXPO smotre visokoobrazovnih institucija koja je u ponedjeljak svečano otvorena u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobili su priliku, kroz dva dana održavanja Smotre, upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima koji će se prezentirati s posebno pripremljenim aktivnostima kroz predstavljanja institucija i edukativne panele.

Organizator je za sve učenike osigurao besplatan prijevoz i antigensko testiranje. Svečanom otvorenju je prisustvovala i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić koja je istaknula: ‘Organizatorima ovog sjajnog događanja želim dug i uspješan život. Važno je imati ovakva okupljanja u Dubrovniku,  važno je da se ljudi koji su još uvijek mladi i sasvim sigurno neki od njih nisu previše sigurni u svoje buduće odabire, upoznaju s mogućnostima za školovanja. Lijepo je vidjeti cijeli niz izlagača koji su ovdje danas prisutni kao i poslodavci i tvrtke iz turizma i drugih djelatnosti. Mi zaista znamo koliko je to važno za budućnost grada Dubrovnika koji je otvaranjem Studentskog doma dao značajan doprinos u podizanju standarda življenja studenata.’

 Otvaranju su prisustvovali i Žaklina Marević, savjetnica dubrovačko- neretvanskog župana i Ayhan Basci, Cluster General Manager Rixos Premiuma Dubrovnik koji je zlatni sponzor EXPO smotre. Organizator Smotre i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik Marko Žmirak je naglasio važnost ovakvog događanja za Dubrovnik i srednjoškolce iz regije: ‘Protekla tri mjeseca su bila naporna, no mi smo se iznimno potrudili napraviti ovo na najbolji mogući način. Zahvalio bi se svim prisutnima, svim sponzorima, a poglavito OTP banci, Coca- Coli i Rixosu. Bez njih i bez izlagača, a ponajviše bez ovako jakog tima na kojeg sam iznimno ponosan ovo ne bi bilo moguće. Expo smotra u brojkama ukratko okuplja više od 20 srednjih škola, više od 2000 maturanata kroz dva dana.’

 Program Smotre završava 19. listopada u 18 sati, a podržale su je neke od ponajboljih hrvatskih obrazovnih institucija, pa će tako više od 1500 maturanata kroz dva dana imati priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade. Smotru su sponzorirali Otp banka d.d., Rixos Premium Dubrovnik, Coca- Cola HBC Hrvatska, Adriatic Incentives (Karaka cruise), Pizza shop, Epidaurum, Platanus, Grad Dubrovnik, TZ grada Dubrovnika, Hrvatska gospodarska komora, Agencija za mobilnost i programe EU, Callidus- ustanova za obrazovanje odraslih, Sunset beach Dubrovnik, Bota Šare, Atlantska plovidba d.d., Nautika restorani, Meštar Hendić i Crvnik vinogradi i vinarija.

 

Kiti Iveta
PR Savjetnica
PRiredba Studio

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)