Input your search keywords and press Enter.

Svečano dočekani srebrni vaterpolisti

Hrvatske vaterpoliste iz Dubrovnika koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili srebrnu medalju dočekali su u Zračnoj luci Dubrovnik u ponedjeljak navečer prijatelji, rodbina, suigrači te novinari.

Vaterpolist Marko Bijač istaknuo je tom prilikom kako se nakon ovakvog uspjeha svi igrači mogu pogledati u oči jer su dali svoj maksimum. ”Ovaj put nismo uspjeli uzeti zlato, ali ovo je izniman rezultat na koji možemo biti ponosni”, rekao je Bijač, a s njime se slaže i njegov suigrač iz reprezentacije Andro Bušlje. ”Hvala svima, sretni smo. Sad predstoji odmor pa ćemo vidjeti onda što dalje napraviti. Prvo ćemo doma”, rekao je on.

Marku Macanu ovo su bile prve Olimpijske igre. ”Put je bio dug, jedva smo čekali doći doma. Ovo mi je prva olimpijada, kad se slegnu dojmovi bit ćemo svjesni što smo učinili. Ovo je veliki uspjeh”, rekao je Macan.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio se svim igračima na svemu što su napravili.”Broj Jugaša na Olimpijskim igrama govori o snazi Dubrovnika i Juga, o snazi svih vas. Za četiri godine u Tokiju će biti sigurno zlato”, rekao je Vlahušić.

Predsjednik Uprave Juga Lukša Jakobušić također je čestitao igračima rekavši kako su klubovi nositelji kvalitete, no kako igrači pravo zadovoljstvo dožive tek u reprezentaciji. ”Igrač pravu satisfakciju doživi u reprezentaciji. Vi ste najbolji od najboljih, od kluba od reprezentacije i možete biti ponosni. Nadam se da ćemo se u Tokiju veseliti zlatnoj medalji”, rekao je Jakobušić.

Inače, iz Dubrovnika je za reprezantaciju nastupilo ukupno sedam igrača, od toga pet iz redova VK Jug CO i to Luka Lončar koji je s obitelji večeras ipak ostao u Zagrebu, a na dubrovački aerodrom sletjeli su Marko Bijač, Maro Joković, Marko Macan i Xavi Garcija. S njima su stigli i srebrni olimpijci Sandro Sukno koji trenutno igra za Pro Recco te Andro Bušlje koji igra za Olympiakos, a oboje su bivši igrači VK Jug CO.

Foto: VK Jug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)