Input your search keywords and press Enter.

SVE JE SPREMNO ZA TREĆI PONTA LOPUD FESTIVAL

20 – 24. lipnja Lopud po treći put postaje kreativno okupljalište filmskih profesionalaca koji su obilježili regionalnu i svjetsku kinematografiju

U utorak počinje treće izdanje festivala koji na jednom mjestu okuplja istaknute profesionalce filmske industrije bilo u ulogama predavače ili sudionika, a kako bi u razmjeni znanja i iskustava stjecali dragocjena znanja, ali i inspiraciju za predstojeće filmske projekte.

Višestruko nagrađivani redatelj Ruben Östlund i glumac Edward Norton na Lopudu će održati predavanja i radionice za redatelje i glumce, a istaknuta direktorica fotografije na filmu Urszula Pontikos vodit će stručne programe za snimateljice.

Sudionike očekuje i širok diapazon zanimljivih predavanja koja će održati filmski djelatnici impresivnih biografija. Očekuje nas agent za talente i partner u United Talented Agency Brian Swardstrom, Oscarom nagrađen producent Peter Spears, nagrađivani meksički redatelj, scenarist i producent Michel Franco, finski redatelj i scenarist Juho Kuosmanen, izvršni producenti Giorgos Karnavas i Konstantinos Kontovrakis i Oscarom nagrađena producentica Mollye Asher.

Kao specijalni gosti festivala, od kojih se mnogi baš kao i predavači na Ponta Lopud vraćaju po drugi odnosno treći put su poljski redatelj, oskarovac Pawel Pawlikowski, renomirani producent Philippe Bober, srpski redatelj i filmski producent Ognjen Glavonić, mađarska redateljica i scenaristica Lili Horvát i britanska snimateljica Nina Kellgren.

 Predavanja koja će se održavati na lokacijama poput Art paviliona „Your Black Horizon“, ili tornja Biscaino-Bettera namijenjena su isključivo polaznicima masterclassova pozvanim na temelju njihovog dosadašnjeg doprinosa filmskoj umjetnosti, a ni njihove biografije nisu ništa manje dojmljive. Redatelji Marija Apčevska, Kukla – Katarina Bogdanović, Matija Gluščević, Juraj Lerotić, Ivan Salatić, Norika Sefa, Ena Sendijarević, Dušan Zorić. Glumci Florist Bajgora, Lazar Dragojević, Jurij Drevenšek, Gracija Filipović, Muhamed Hadžović, Tihana Lazović, Milan Marić, Natalija Teodosieva i Ivana Vuković. Snimateljice Bojana Andrić, Sara Bernarda Moritz, Jana Plećaš i Gaja Naja Rojec.

Dvadeset i jedan izvrsni mladi filmski umjetnik, dobit će sjajnu priliku za unaprijeđenje svojih vještina, susret s kolegama i prijateljima i pronalaženje inspiracije, bilo da će pohađati radionice iz područja glume, režije ili kamere. Sudjelovanje filmskih profesionalaca i studenata iz regije na ovogodišnjem Ponta Lopud festivalu podržali su regionalni filmski centri i fondovi: Hrvatski audiovizualni centar, Filmski centar Srbije, Filmski centar Crne Gore, Agencija za film Sjeverne Makedonije, Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Slovenski filmski centar.

Svi ljubitelji filmske umjetnosti imat će priliku uživati na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness u projekcijama klasika koje su režirali ili u kojima igraju gosti ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Očekuju nas dva filma Rubena Östlunda: TURIST i TROKUT TUGE, NAKON LUCIJE Michela Franca, NAJSRETNIJI DAN U ŽIVOTU OLLIJA MӒKIJA, koji je režirao Juho Kuosmanen i OSLIKANI VEO, drama Johna Currana u kojoj glavnu ulogu ima Edward Norton.

Ulaznice za filmske projekcije na plaži hotela  RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness, kao i karte za transfer brodom, mogu se kupiti preko sustava www.ulaznice.hr  ili izravno preko poveznice ulaznice.hr/r/Ponta-Lopud.

*

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Ponta Lopud festivala dostupne su na službenoj mrežnoj stranici www.pontalopud.hr  te putem društvenih mreža festivala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.