Input your search keywords and press Enter.

Zeleni Forum, Eko-Omblići & Zeleno Sunce, te Zeleni telefon Eko-Fon uputili su otvoreni eko-apel na adresu Komunalnog poduzeća Čistoća, Dubrovnik – direktorici Nataši Gabričević:

Hoće li nove mjere o odlaganju glomaznog kućnog i vrtnog otpada donijeti boljitak u Mokošici jer tamo su gotovo svaki dan zatrpani smećem „zeleni otoci“ posebno u Ulici između dolaca i Ulici od Izvora – Do kada?
Već godinama u Mokošici uvijek isti problem od silnog nagomilanog smeća i glomaznog otpada ekološki osviješteni građani ne mogu prići spremnicima za staklo, papir, metal ili tekstil. Jedino četvrtkom se može prići spremnicima kada se odvozi glomazni otpad. To je nedopustivo!
Na desetke puta smo reagirali odgovornim komunalnim institucijama Grada posebno Čistoći kako se ovaj problem treba što prije riješiti, pa i ako treba postaviti nadzorne kamere kako to u svijetu rade. Putem naših ekoloških radionica nastojimo već godinama educirati djecu i mlade Eko-Ombliće i svu djecu Mokošice kako je potrebno savjesno odlagati otpad jer tako čuvamo zemlju. Često smo naše ekoaktiviste vodilli i vodimo ih reciklirati ali kako ih odvesti i pokazati im spremnike kada im se ne može prići od svakojakog smeća i glomaznog otpada.
Evo ove fotografije nesavjesnog odlaganja smeća i otpada smo napravili jučer oko 10 sati u N. Mokošici Ulici Između dolaca, pa se odmah vidi kakva nam je ekološka svijest!
Nadamo se da će nove mjere odlaganja glomaznog otpada u Gradu i Mokošici (koje su stupile od 1.1.2016.) u posebne kontejnere donijeti boljitak i da će ove ružne slike odbačenog glomaznog kućnog i vrtnog smeća po odlagalištima u Mokošici otići u ropotarnicu povijesti!

Ml.tajnik: Tomislav Marić
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *