Input your search keywords and press Enter.

Sutra okupljanje podrške za provedbu cjelovite kurikularne reforme

U srijedu, 1. lipnja 2016. u 18:00 sati ispred crkve Svetog Vlaha održati će se okupljanje podrške za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Okupljanje organizira Inicijativa Hrvatska može bolje koju čine građanke i građani, inicijative i organizacije mladih, roditelja i druge organizacije civilnog društva, sindikati, osobe iz kulturnog i javnog života. Paraleleno s okupljanjem u Dubrovniku održati će se okupljanja podrške i u drugim hrvatskim gradovima.

Cilj je okupljanja poslati jasnu poruku svim političkim snagama u zemlji da građanke i građani neće pasivno promatrati kako se, radi političkih obračuna, žrtvuje bolja budućnost nadolazećih generacija. Hrvatskim školama pod hitno je potrebna modernizacija i reforma koja je započeta kroz rad stručnog tima kurikularne reforme. Oko ovog je postojao konsenzus u ime kojega su različiti politički akteri odustali od nametanja svojih vizija reforme i reformu prepustili učiteljima i učiteljicama, profesoricama i profesorima, stručnjakinjama i stručnjacima koji najbolje u praksi poznaju probleme našeg obrazovnog sustava i koji će usvojenu reformu morati i provoditi. Predanost tom konsenzusu političke stranke izražavale su i u predizbornoj kampanji. Međutim, sada je cijela reforma dovedena u pitanje radi pokušaja političkog preuzimanja procesa. Kroz to se preuzimanje nastoji nametnuti vlastito shvaćanje reforme umjesto da se ide ka reformi koja bi bila prihvatljiva svima u društvu.

Pozivamo stoga sve sugrađane da nam se pridruže u srijedu, 1. lipnja, ispred crkve Svetog Vlaha u 6 sati popodne. Pozovite svoje ukućane, susjede, prijatelje, kolege s posla, prijatelje s kojima imate različite političke poglede da zajedno pošaljemo poruku da se oko bitnih stvari poput modernizacije hrvatskih škola možemo i moramo dogovoriti. Hrvatska može i mora bolje. Za cjelovitu kurikularnu reformu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *