Input your search keywords and press Enter.

Sutra okrugli stol

Udruga DUSAB Dubrovnik, Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija, s partnerima Dom zdravlja Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, udruga Bonsai/Volonterski centar Dubrovnik u suradnji stručnog studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku i uz financijsku potporu Grada Dubrovnika organiziraju okrugli stol.

„Problematika dementnih bolesnika i njihovih obitelji u sadašnjem zdravstvenom i socijalnom sustavu te potreba za sveobuhvatnim, održivim mobilnim palijativnim timovima“ u sklopu projekta Pilot MoPa Tim.

Dana 29. 6. 2016. godine u 9 sati u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, Branitelja Dubrovnika 41, udruga Dusab Dubrovnik s partnerima Dom zdravlja Dubrovnik, Zavod za javno zdravstvo DNŽ, udruga Bonsai/Volonterski centar Dubrovnik , u suradnji Stručnog studija Sestrinstvo Sveučilišta u Dubrovniku i financijsku potporu Grada Dubrovnika održat će okrugli stol „Problematika dementnih bolesnika i njihovih obitelji u sadašnjem zdravstvenom i socijalnom sustavu te potreba za sveobuhvatnim, održivim mobilnim palijativnim timovima“ u sklopu projekta Pilot MoPa Tim.

Udruga DUSAB neprofitna je i nepolitička udruga osnovana poradi zaštite prava osoba oboljelih od svih oblika demencija, kao i njihovih obitelji, te razvijanja prikladnih stručnih usluga za poboljšanje njihovih života. Udruga djeluje na području Dubrovačko-neretvanske županije, napunila je dvije godine djelovanja i ima 41 neposredno ugroženog člana s prijeko potrebnom kontinuiranom, multidisciplinarnom i stručnom podrškom u kući kako bi se mogli kvalitetno i održivo boriti s golemim fizičkim, psihičkim, emocionalnim, financijskim i socijalnim zahtjevima koje uzrokuje ova bolest.

Okruglim stolom žele se okupiti svi donositelji odluka povezanih s područjem zdravlja i socijalne skrbi u našoj županiji poradi senzibilizacije javnih djelatnika i financijske podrške u problematici Alzheimerove bolesti i ostalih demencija. Naime u okviru sadašnjega zdravstvenog sustava neizostavno je umrežavanje svih komponenata zdravstvenih i socijalnih usluga jer bi kronično oboljele osobe potrebnu palijativnu njegu tako dobile na temelju financijski održivoga i operativno učinkovitijeg modela. Time bi se unaprijedile usluge za ciljanu skupinu suradnjom javnog, privatnog i civilnog sektora prema zajedničke europske smjernice za prijelaz s institucionalne skrbi na usluge podrške za život u zajednici (eng. EU guidelines towards deinstitutionalisation).

Projektom Pilot MoPa Tim nastoji se kreirati i pružiti pilot usluga mobilne palijativne skrbi bolesnicima Alzheimerove bolesti i ostalih demencija na području grada Dubrovnika prema word best practice modelima, s tim da se u bliskoj budućnosti razvije održiva, učinkovita i sveobuhvatna specijalizirana usluga za sve osobe s kroničnim bolestima na području cijele Dubrovačko-neretvanske Županije čime bi se omogućila prevencija institucionalizacije i umrežavanje zdravstvenih i socijalnih ustanova i djelatnika na gradskoj i županijskoj razini.

Projekt slijedi smjernice usmjeravanja i umrežavanja mehanizama skrbi prema najugroženijim skupinama u zajednici uz učinkovitije korištenje svih lokalnih resursa pritom razvijajući suradnju civilnoga, javnoga i privatnoga sektora što je u djelokrugu općih ciljeva socijalne politike Grada Dubrovnika, s time što su aktivnosti u ovom projektu u potpunosti u skladu s ciljevima nacionalnog strateškog plana razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014.-2016.

Udruga DUSAB Dubrovnik, J.Anna Pazin, tajnica udruge; Mobile: 091 344 6077; Email: udrugadusab@gmail.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *