Input your search keywords and press Enter.

Suradnja Dubrovnika s Međunarodnim festivalom KotorArt

Suradnja s Međunarodnim festivalom KotorArt u sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. – Regionalno povezivanje

Suradnja Dubrovnika i Kotora u sklopu projekta kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020., započet će koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra sa solistima, pijanistima Marijom Grazio i Aljošom Lečićem, pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka, na Trgu Svetog Tripuna, 20. srpnja 2015. godine.

Organiziran u sklopu Međunarodnog festivala KotorArt, koncert inicira suradnju dviju država kroz program dubrovačke kandidature Medijator dijaloga. Prethodno će se predstavnici dubrovačkih i crnogorskih umjetničkih i kulturnih institucija sastati u Kotoru povodom realizacije Kotorske inicijative za suradnju između regionalnih umjetničkih festivala. Dubrovačke ljetne igre, KotorArt i Ohridsko ljeto na taj će način razmotriti mogućnosti buduće suradnje i razmjene u svojim kulturnim programima.

Kroz Medijator dijaloga Dubrovnik i njegovo okruženje želi se pretvoriti u mjesto društvenog i kulturnog povezivanja, a cilj programa je stvaranje okvira u kojem će se pokušati kroz različite aktivnosti te razmjenu znanja i vještina nadići podjele uzrokovane traumatičnim iskustvom rata.

Uz predstavnike Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i Ureda za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture koncertu će prisustvovati i Ministar kulture Crne Gore Pavle Goranović, te izaslanik predsjednice RH Slobodan Prosperov Novak.

Paula Brajević, Ured za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

 

07.20. Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)