Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni S.O.S za „Šumicu˝ u Mokošici – komunalnim i hortikulturnim službama Grada Dubrovnika: Tko to danas u popodnevnim satima sječe zaštićena stabla Šumice u Mokošici?…

….pitanja su koja su nam danas od 15:30 sati pa nadalje postavili brojni uznemireni Mokošani preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona 020/453-850.
Kako smo tada bili upravo u našem Eko centru nedaleko od Šumice odmah smo pošli u Eko patrolu i uvjerili se kako se nemilice sijeku zdravi vrijedni zaštićeni rogači i borovi zelenog gaja, popularno zvane Šumice.
Djelatnici koji su pilali stabla i koji su radili u bageru nisu bili od Vrtlara niti Dubrovačkih vatrogasaca. Odmah smo zvali Komunalne službe i dogradonačelnika Željka Raguža koji nam je rekao da ne znaju ništa u Gradu o toj sječi Šumice u Mokošici! Pozvali smo i Policiju.
Dijelimo uznemirenost naših Mokošana s obzirom da je Šumica prelijepi zeleni gaj prepun mediteranskog zaštićenog raslinja koji se trebao urediti u park za Mokošane a ne sasjeći je radi buduće betonizacije.
Radnici koji su danas popodne sjekli stabla i pravili put bagerom kroz Šumicu rekli su nam da imaju pravo sjeći stabla jer da je to privatna šuma i parcela.
Na osnovu gore navedenog, molimo odgovorne Komunalne i Hortikulturne službe Grada da se najhitnije očituju o ovoj najnovijoj sječi Šumice u Mokošici i da je što prije zaustave.
„U ljepoti prirode duh se pročišćuje smiruje, postaje širi i dublji !“
(A. Vid Mihičić)

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović

Fotogalerija današnje sječe Šumice u privitku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)