Input your search keywords and press Enter.

SUBOTNJA KAVA U GALERIJI & DRUŽENJE S UMJETNICAMA

Subotnja kava u Galeriji i druženje s umjetnicama uz

međuinstitucionalni projekt i izložbu „Vidljive“

 

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 25. svibnja u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu Vidljive, ali i druženje s dubrovačkim umjetnicama koje su predstavljene na ovoj izložbi.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove.

Kroz izložbu će posjetitelje provesti jedna od kustosica izložbe, muzejska savjetnica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr.sc. Rozana Vojvoda, a posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati dubrovačke umjetnice i izravno od njih čuti o procesu nastajanja radova s kojima su se predstavile na ovoj izložbi.

Na izložbi sudjeluje više od sto umjetnica, a u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik predstavljeno je njih 65, od kojih su dubrovačke umjetnice: Mara Bratoš, Tina Gverović, Katarina Ivanišin Kardum, Dubravka Lošić, Ivana Dražić Selmani, Ivana Jelavić, Ana Opalić, Ivana Pegan, Mariana Pende, Ana Požar Piplica, Ivona Vlašić, Nives Sertić, Matea Šabić Sabljić i Anabel Zanze.

Međuinstitucionalni projekt i izložba Vidljive je nastao u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Umjetničke galerije Dubrovnik, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek i Galerije umjetnina u Splitu.

Projekt je rezultat istraživanja zastupljenosti umjetnica u umjetničkim zbirkama muzejskih institucija, a ujedno predstavlja i određene aspekte i mapiranje suvremene umjetničke prakse autorica u Hrvatskoj. Cilj projekta je osvijestiti nužnost za ravnopravnom vidljivošću i zastupljenošću autorica u muzejskim zbirkama i programskim realizacijama koje do sada imaju udio tek 10 – 15%.

Umjetnička produkcija autorica obuhvaća širok raspon tema i senzibiliteta te nedvojbeno zaslužuje veću vidljivost i pozornost stručne i šire javnosti. Kroz tematske cjeline izložba, uz radove iz muzejskih fundusa, predstavlja i umjetničku produkciju autorica koje su se kroz svoj umjetnički rad kvalitetom visoko pozicionirale na umjetničkoj sceni a nisu nužno zastupljene u muzejskim zbirkama.

Nakon stručnog vodstva i druženja s umjetnicama, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti toplim i hladnim napitcima uživajući u pogledu s najljepše tarace u Gradu.

 

Iz UGD poručuju: Veselimo se Vašem dolasku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)