Input your search keywords and press Enter.

Subotnja kava u galeriji

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 21. srpnja u 10:00 sati organizira stručno vodstvo povodom izložbe Oceani. Pogled na svijet kroz dijalektiku plime i oseke koja je nastala u suradnji Umjetničke galerije Dubrovnik i fondacije Thyssen-Bornemisza Art Contemporary koju je osnovala Francesca von Habsburg.

Ovom prilikom svi će posjetitelji moći zaviriti u čudesni svijet oceana, podmorja i kultura koje žive na Pacifiku.

Pitanja koja se tiču oceana mogu se činiti neshvatljivima i nerješivima zbog njihovih razmjera ili složenosti. Pozivajući stručnjake iz širokog spektra disciplina i širu javnost, TBA21-Academy kroz ovu izložbu i prateći simpozij nastoji stvoriti sustav znanja kako bi zajedničkim snagama omogućili radikalno drugačiju budućnost našeg planeta. Dubrovnik i Lopud, čiji su stanovnici redovito svjedočili ljudskim utjecajima na Jadransko more, djelovali su kao pravo odredište za ovu izložbu“, izjavio je Markus Reyman, ravnatelj TBA21-Academy.

 

U nedjelju 22. srpnja također u 10 sati održat će se stručno vodstvo za naše sugrađane na Lopudu gdje će se predstaviti drugi dio izložbe Oceani i novoobnovljeni franjevački samostan koji se nakon 18 godina opsežnih restauratorskih zahvata predstavlja javnosti. „Lopud već više od deset godina predstavlja mjesto istraživanja i razvoja moje fondacije, mjesto okupljanja umjetnika, mislioca, znanstvenika i kreatora politike iz cijeloga svijeta kako bismo zajednički pronašli rješenja za najhitnije probleme našeg vremena. Ne mogu zamisliti bolje i ljepše mjesto održavanja izložbe“, poručila je Francesca von Habsburg predsjednica TBA21 čija ljubav prema Hrvatskoj i umjetnosti seže sve od 1994. godine.

 

„Subotnja kava u Galeriji“ dio je bogatog programa Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima Grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Svaka nova izložba mogućnost je za proširenje i nadogradnju već uhodanog programa koji je dubrovačka publika prepoznala i izvrsno prihvatila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)