Input your search keywords and press Enter.

Subota za učenje: Motivacija kod djece

Održana druga ovogodišnja edukacija za volontere “Subote za učenje” Udruge Bonsai – Natasha Lemos prezentirala primjere pozitivne prakse u radu s djecom u Kaliforniji

U prekjučerašnjoj dvosatnoj radionici održanoj u prostorijama DURAe volonterima Udruge Bonsai te ostalim zainteresiranim građanima, Natasha Lemos prezentirala je primjere pozitivne prakse u radu s djecom.

Jedan od tema radionice bila je kako motivirati djecu kako bi poboljšali svoj akademski uspjeh, ali i ponašanje.

Volonteri programa individualne poduke za djecu “Subota za učenje” su u prvom dijelu radionice dali konkretne primjere iz njihova rada s djecom. Kako pristupiti djetetu koje je nezainteresirano za učenje? Kako raditi s djetetom koji je nemiran? Kako zadržati motiviranost djeteta nakon što je postiglo željeni akademski uspjeh?

U drugom dijelu radionice, gospođa Lemos predstavila je dijagram sastavljen od tri točke koje predstavljaju: osjećaj, misao i djelovanje. Upozorila je da se često zanemaruju osjećaji djeteta koji su “okidači” za njegovo djelovanje (npr. nasilničko ponašanje, bježanje iz škole).

Model kojeg je iznijela može biti primjenjiv ne samo u radu s djecom nego i u drugim aspektima života.

Ovaj model, predavačica je koristila i u svojem radu s ovisnicima. U posljednje vrijeme u Kaliforniji model ”Health realization” ( u Hrvatskoj poznat i kao “Tri principa”) koristi se češće nego program “12 steps”.

Sandra Dubravčević, voditeljica projekta “DU, you volunteer?” unutar kojeg se održava individualna poduka za djecu “ Subota za učenje” istaknula je važnost razmjene znanja i iskustava s kolegama iz drugih zemalja koji se bave radom s djecom.

Natasha Lemos, umirovljena je socijalna radnica s 25 godina radnog iskustva u Kaliforniji. Između ostalog do sada se aktivno bavila art terapijom te modelom group decision makinga kao i anger managementom. Posljednjih nekoliko godina putuje diljem svijeta. Do sada je volontirala u nizu zemalja trećeg svijeta, a prije dolaska u Dubrovnik volontirala je na Fijiu.

Tokom svog boravaka u Dubrovniku odlučila je prenijeti svoje iskustvo volonterima koji podučavaju djecu iz socijalno ugroženih obitelji, ali i u drugim zainteresiranima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)