Input your search keywords and press Enter.

Studentski teatar Lero izvodi Libro svetoga Vlaha

U subotu 17. rujna  u 17 sati u prostoru Teatra Lero u Lazaretu će se odigrati predstava za djecu i odrasle “Libro svetog Vlaha”.

Cijena ulaznice je 10,00 kuna i može se kupiti pola sata prije početka izvedbe.

Pripovjeda: Jasna Held / Priredio i izabrao tekstove: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Lerovci / Svjetlo, ton i tehničko vodstvo: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

„Čuj, sveti Vlaho, / naše molitve glas! / Dubrovnik čuvaj svoj, / čuvaj sve nas!“ – Tako Dubrovnik pjeva o svom svecu zaštitniku stoljećima. Tako svi mi slavimo sveca zaštitnika grada kojeg Sveti Vlaho drži u svojoj lijevoj ruci. I nježno nas ljulja. I pazi, i ljubi i čuva. A Dubrovčani mu uzvračaju molitvama, pjesmom, spomenima i dobrim željama u kojima prepoznaju svoj san o skladu i ljepoti Grada koji nas čini sretnim i spokojnim. Jer znamo tko je uvijek s nama. I kada trčimo Stradunom, kada idemo u vrtić, izlazimo iz škole, šetamo s mamama i tatama a oni s našim bakama i djedovima. I sve nas pazi Sveti Vlaho. Kako on to može? Kako sve to uspijeva? Odakle mu takva moć? U Dubrovniku se za knjigu kaže da je libro. Svako libro u sebi krije tajne, čuva priče. S Lerom ćemo zamisliti da imamo to libro debelih korica od dugih godina, otvorit ćemo ga, listati i ispričati priču Svetog Vlaha. Ćuvajući to posebno libro u srcima.

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj, gostuje u Austriji, Verlikoj Britaniji i Španjolskoj. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je u dvadesetak Lerovih predstava, projekata i raznih drugih programa. U sklopu Lerovog programa za najmlađe ostvarila je bajki: Bus ruzmarina, Tri zlatne jabuke i Čupoglava.

Premijera 24. lipanj 2016. na Lerovoj sceni u Lazaretima u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *