Input your search keywords and press Enter.

Studentski teatar LERO: “Bus ruzmarina”, 7.03.2015.

Lerovci će 07.ožujka (subota) 2015.godine u 17:00 sati u prostoru Teatra “Lero” u Lazaretima održati program pripovjedanja bajki “Bus ruzmarina” namjenjen djeci od pet do jedanaest godina.

Cijena ulaznice je 10,00 kuna i može se kupiti trideset minuta prije početka izvedbe.

Jasna Held – BUS RUZMARINA (bajke)

Pripovijeda: Jasna Held / Izbor: Jasna Held / Svjetlo: Antonio Ljubojević / Scena, tehnička potpora: Mato Brnjić i Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Izbor bajki i priča
BUS RUZMARINA: Bus ruzmarina, Babina Bjelica i Mali goranin, narodne bajke iz Hrvatske

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj (2004.), zatim je imala seriju nastupa u Njemačkoj i Austriji (2005.), na festivalima pripovijedanja bajki i priča u Njemačkoj i Velikoj Britaniji : Im Fluss Der Worte, Beyond The Border, Zwischen-Zeiten (2005.), Švicarskoj (2006.), turneji po Velikoj Britaniji i na Festivalima At The Edge (2006., 2011.), Zwischen-Zeiten u Njemačkj (2006.). Nastupila je u Berlinu zatim u Innsbrucku i Salzburgu (2007.) i Beču (2008.). Na svim nastupima u Europskim zemljama pripovijedala je tradicionalne priče i bajke odraslima na engleskom jeziku. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije. Od 2005. do 2008. nastupala je s lutkarskim autorskim predstavama uprizorujuću narodne bajke i priča. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se 2008. na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj). U Zagrebu je održala radionice/seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a. Od 2008. sudjeluje u projektima Agencije za odgoj i obrazovanje s programom Pripovijedanje bajki i priča a 2013. održala je ciklus pripovijedanja u pilot projektu Ministarstva kulture RH Ruksak pun kulture. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je u dvadesetak Lerovih predstava, više projekata i raznih drugih programa.

Bus ruzmarina začetni je program posebnog Lerovog izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekt kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje. Radi se o posebnom programu koji bi kontinuirano jednom tjedno u komornom prostoru Lerove scene u Lazaretima ali i u drugim prostorima Grada te mjestima Dubrovačko-neretvanske županije u terminu matineje ili rano poslijepodne tijekom vikenda ponudio zanimljiv prigodni i uzrastu prikladni izbor priča, bajki i legendi uz poseban odabir iz Dubrovnika i dubrovačkog kraja.

Studentski teatar Lero