Input your search keywords and press Enter.

Studentske radionice

Sveučilište u Dubrovniku domaćin je ovogodišnjeg Play2Green Hackathona, koji se održava od 17. do 23. rujna 2023., a koji se bavi dizajnom ozbiljnih igara na temu zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena.

Za razliku od uobičajenih računalnih igara koje su primarno orijentirane zabavi, ozbiljne igre predstavljaju inovativni oblik materijala za učenje s obzirom na to da nude interaktivni edukacijski sadržaj i učenje “kroz iskustvo”, ali zabava nije zanemarena.

Na Hackathonu sudjeluju studenti i nastavnici iz pet visokoškolskih institucija iz Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Francuske te predstavnici španjolske udruge za gluhe ASPAS. Studenti su organizirani u pet međunarodnih timova te osmišljavaju ozbiljne igre koje se bave onečišćenjem oceana, ugrozom životinja, urbanim vrtlarstvom i drugim srodnim zelenim temama.

Prvi nacrt projekata (uključuje tehničku dokumentaciju i vizualni prototip) predložili su u okviru virtualne suradnje između lipnja i rujna 2023. godine dok će završna rješenja prezentirati na radionici u petak, 22. rujna 2023. godine.

Uz intenzivnu suradnju na svojim projektima, studenti kroz dnevne radionice stječu važna znanja i vještine u područjima multikulturalnosti, uključivosti, univerzalnog dizajna za učenje, 3D printanja i holograma.

Play2Green Hackathon organizira se u okviru Erasmus+ projekta Play to Green: Serious Gaming for Universal Access to Green Education (identifikator projekta: 2022-1-HR01-KA220-HED-000088675) koji se sufinancira sredstvima Europske unije.

Više informacija o projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta: https://sociallab.fer.hr/play2green.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)