Input your search keywords and press Enter.

Stručno vodstvo kroz izložbe u Zavičajnom muzeju Konavala

Subotnje jutro rezervirano je za posjet Zavičajnom muzeju Konavala. Dođite nam u subotu, 28. listopada u 11 sati na besplatno stručno vodstvo kroz izložbe: „Kome obojci, kome opanci“ i „Od doma do Precrkve 31. 12. 1991.“ Veselimo se vašem dolasku!

O izložbama:
Na izložbi „Kome obojci, kome opanci“ može se vidjeti preko 50 primjeraka različitih opanaka, papuča i cipela koje su se nosile u Konavlima u 19. i 20. stoljeću. S obzirom na to da je Zavičajni muzej Konavala stradao u Domovinskom ratu, u fundusu muzeja ne postoji niti jedan par cipela, pa se građa posudila kako bi je svi zainteresirani mogli pogledati. Izložba je otvorena još dvadesetak dana, stoga je ovo idealna prilika da naučite nešto više o tradicijskoj obući u Konavlima!

„Od doma do Precrkve 31. 12. 1991.“ novootvorena je izložba ratnih fotografija Iva Župana. Iz prognaništva u Cavtatu, Ivo Župan je tijekom svoga prvoga dolaska doma u spaljene Čilipe fotografskim aparatom zabilježio vizure koje su svjedočile o istini i tišini. Fotografije Iva Župana bile su prošlih 30 godina pospremljene u obiteljskom albumu, a vjerojatno bi tamo i ostale da ih Marija Ivanković, Ivova nećakinja nije donijela u muzej. Ako ste propustili otvorenje izložbe, Ivove fotografije možete pogledati ovu subotu uz stručno vodstvo!

muzeji i galerije konavala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)