Input your search keywords and press Enter.

Stop brojnim vatrometima

Klub prijatelja Lokruma i Zeleni telefon Eko Fon uputili su Otvoreni apel za kulturno povijesnu baštinu Dubrovnika na adresu Konzervatorskog odjela Grada Dubrovnika, pročelnici gđi Žani Baća:

Zaustavite učestale vatromete nad Gradom!

Uništit će se njegova vrijedna kulturno povijesna baština! Prošlu tjedan smo svi u Gradu Dubrovniku bili svjedoci ponovnog vatrometa iznad gradskog porta i to u nedjelju 1.10. 2017 malo prije 22 sata. I nas građane i turiste je dobro uznemirila pucnjava iznad gradskih mira s obzirom da se dobro treslo sve okolo. Upravo smo bili na koncertu u crkvi Sv. Domina i nije nam bilo svejedno čuti pucnjavu, koja se poklopila uz Dan sjećanja na 1. Dan agresije na naš lijepi Grad!

Smatramo zajedno sa našim sugrađanima da ovako učestali vatrometi iznad vrijedne kulturno povijesne baštine Dubrovnika koja je zaštićena UNESCOm od 1979. godine mogu našteti istoj, te da se učestali vatrometi iznad Grada čim prije trebaju zaustaviti. Osim toga oko 22 sata već djeca i bolesni spavaju i trebaju imati miran san. Dovoljan je jedan vatromet i to uz dan otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara a ne kao do sada svako malo!

O ovome ćemo ovih dana izvjestiti i UNESCO!

Predsjednica Kluba prijatelja Lokruma: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *