Input your search keywords and press Enter.

Mnogi Lokrumaši su uznemireni ovih dana jer su čuli kako će Rezervat Lokrum čim se Lokrum zatvori za javnost gledati riješiti zečeva i paunova !!?????
To se ne smije činiti!

Može se jedan dio zečeva sa Lokruma odnijeti na kopno u divljinu prirode. Isto tako se trebaju konzultirati sa stručnjacima te udrugama za zaštitu životinja! Paunovi i zečevi Lokruma su omiljeni stanovnici Rezervata Lokruma i svi ih volimo ???

Evo kako su slatki danas bili dok smo ih snimali i hranili na Lokrumu ☺

Ispred Cluba prijatelja Lokruma Predsjednica: Jadranka Šimunović☺

One Comment

 • teo trostmann napisao:

  Cijenim sve što je draga Jadranka učinila za Lokrum i Grad i našu mladež,gigantski posao za koji merita nagradu Grada Dubrovnika.Ona je heroina našeg Eko pokreta i nadahnjuje me njezina srčanost i ljubav prema životu u svim njegovim oblicima.
  Ja sam za humano rjšenje prema zečevima u skladu sa Zakonom o zaštiti divljih životinja,ali mali Lokrum sa svojom suptropskom vegetacijom ne može podnijeti tu populaciju,slatku,ali ubitačnu po biljni i životinjski svijet.
  Posjedujem fotografije gdje jedu usred studenoga(11 mjesec)palmino lišće(trave nema sad u razdoblju kiša!!!),prave rupe po Botaničkom,glođu koru drveća i djeluju na leptire i druge kukce koji nemaju više dovoljno trave i niskog raslinja za svoj život;također ptice pjevice gube svoju prirodnu hranu(kukce)i ne mogu hraniti mlade.Tu se radi o ekosustavu u rezervatu prirode koji ima 0,7 km kvadratnih.Ta populacija bez prirodne selekcije postaje bolesna i rizična i po ljudsko zdravlje.Udomiti ih,ili ih preseliti na druge lokacije(npr.Prevlaku)ili odvojiti mužjake od ženki – svakako moramo biti nježni u postupku prema tim slatkim bićima koja nisu nimalo nježna prema biljnom svijetu.Otok je specifičan,samo u dječijim zagonetkama kupus,vuk i zec mogu zajedno na Otoku!
  Zašto Grad ne bi pomogao da djeca iz Mokošice mogu imati park sa kunićima i voditelja parka uz Omblu?
  Pokušajmo naći rješenje da zec bude sit van Lokruma,a Botanički blistav kao nikad prije!
  Teo Trostmann,predsjednik DPOL-a Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *