Input your search keywords and press Enter.

STJEPKO MAMIĆ LAUREAT ZA UMJETNOST FRANCUSKE SOCIETE ACADEMIQUE ARTS-SCIENCES-LETTRES ZA 2022.

NA SVEČANOJ AKADEMIJI U PARIZU 16. 10.2022.god. DUBROVAČKI SLIKAR PRIMIT ĆE DIPLOMU I MEDALJU ZA DOPRINOS U SLIKARSTVU   

 

Visoko povjerenstvo za dodjelu nagrada Francuske Societe Academique ARTS-SCIENCES-LETTRES sa sjedištem u Parizu potvrdilo je izbor dubrovačkog slikara Stjepka Mamića za laureta iz umjetnosti za 2022. godinu. Uz diplomu bit će mu uručena i medalja Akademije za doprinos u slikarstvu na svečanoj akademiji koja će se održat u Parizu 16. listopada 2022. god. u Dvorani Opera, na adresi 2 rue Scribe – 75009 PARIS.

Capt. Stjepko Mamić je po drugi put od 2019. god. laureat po izboru Commission supérieure des Récompenses za umjetnost iz domene slikarstva.

Svrha akademskog društva za UMJETNOST, ZNANOST I KNJIŽEVNOST, utemeljnog u Parizu 12. studenog 1915. prema Zakonu Francuske Republike od 1. srpnja 1901.god. je prepoznavanje i promicanje žena i muškaraca koji svojim talentom i radom doprinose promicanju kulture u umjetničkom, književnom i znanstvenom području u Francuskoj i svijetu.

Svečanosti će uz brojne ugledne osobe iz svijeta kulture, umjetnosti, znanosti i književnosti Francuske nazočiti i članovi diplomatskog kora među kojima će biti i Gđa Senka Burić otpravnica poslova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu.

Sa poštovanjem i pozdravima u ime Udruge Stjepko Art

 

dr.sc. Dražana Martinović  Mamić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.