Input your search keywords and press Enter.

Stipendisti Dubrovnik Festiwinea kod Jure Tomiča u restoranu Debeluh!

Kao i svake godine dosada, prošlogodišnji 6. Dubrovnik FestiWine organizirao je donatorsku večeru FESTIWINE GALA DINNER,  u suradnji sa slovenskim  gostujućim chefom Jurom Tomičem, vlasnikom restorana Debeluh iz Brežica u Sloveniji.  Jure Tomič i  Saša Računica, šef kuhinje hotela Bellevue kreirali su tada jedinstveni menu koji se sljubljio s pobjedničkim vinima prijašnjega festivala, a prihod večere  bio  je namijenjen stipendiranju mladih dubrovačkih talenata:  Nikše  Karamana i Tony-ja Kuznina,  koji su proveli  mjesec dana na edukaciji u restoranu Debeluh!  Na taj način omogućilo im se  učenje, napredovanje i širenje kulinarskih i sommelierskih vidika.  

Jure Tomič dolazi iz obitelji u kojoj se uvijek dosta kuhalo.  Već u ranoj mladosti imao je prilike jesti po dobrim restoranima, a kasnije je tako i nastavio.  Danas je vlasnik i chef Ošterije Debeluh, članice prestižnog udruženja JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe). Pobjednik je svjetskog prvenstva u pripremi tjestenine Barilla Pasta Word Championship, sudionik na svjetskoj izložbi EXPO u Milanu 2015 . Njegova se kuhinja bazira na kvaliteti  – najvažnije su mu namirnice  rodnoga kraja koje su se tradicionalno koristile u njegovoj obitelji. I vinska lista je opsežna i bogata, a na njoj je najviše lokalnih vinara.  Izvrsno je to mjesto na kojemu su mladi sommelier i kuhar mogli doista puno naučiti.

Pozivamo vas i ove godine na Festiwine Gala večeru, 19.3.2020.  u hotelu Palace, u restoranu Lenga. Gost-chef ovogodišnjeg izdanja bit će Vesna Miletić iz popularnog zagrebačkog restorana Tač.  Cijena večer je 700kn,  broj mjesta je ograničen – prijave na info@dubrovnikfestiwine.hr

Više pročitajte u priopćenju.
 

Foto: Julio Frangen Foto

PR: Dubrovnik PartneR

7. DUBROVNIK FESTIWINE  (16-22.03.2020.) organiziran je u suradnji s partnerima i prijateljima kojima se zahvaljujemo na povjerenju: Dubrovačko –neretvanska županija, nositelj i organizator festivala, Grad Dubrovnik – domaćin Festivala, Jadranski luksuzni hoteli- partner festivala. Festival podupiru: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatska turistička zajednica grada Dubrovnika, Hrvatska gospodarska komora, agencija Gulliver travel, Sunset Beach Dubrovnik, Romerquelle voda, T-HT, Privredna banka Zagreb, ACI dd, te dubrovački ugostitelji.

Pratite nas na  www.dubrovnikfestiwine.com;  na stranicama Facebook/ Instagram s #hashtag oznakama #itswineoclock #dubrovnikfestiwine.

Antonela Franković
Dubrovnik PartneR d.o.o.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *