Input your search keywords and press Enter.

Stipendije za Science Underground Academy

U tijeku su prijave za drugo izdanje Science Underground akademije, međunarodne ljetne škole integrirane postmoderne znanosti i umjetnosti koja će se održati od 13. do 22. srpnja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Program organizira UR Institut za primjenjena interdisciplinarna znanstvena istraživanja u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik i Gen0 Industrijama za proizvodnju i razvoj inovativnih tehnologija.

Uz redovne prijave, Gen0 Industrije stipendiraju dvoje talentiranih sudionika. Kandidati moraju biti nezaposleni, mlađi od 30 godina i putem obrasca iskazati svoj interes i opisati zašto bi baš oni bili idealni kandidati za osvajanje ove stipendije. Stipendija pokriva troškove kotizacije za sudjelovanje na desetodnevnoj akademiji. Prijave će obraditi šesteročlano stručno vijeće (tri umjetnika i tri znanstvenika) te izabrati dvoje najperspektivnijih kandidata koji ispunjaju uvjete.

Prijave za stipendije su otvorene do srijede, 22. lipnja do ponoći, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na ovaj zanimljivi program.

Prijaviti se možete putem službene web stranice: www.science-underground.com/apply/

Sretno svim kandidatima i vidimo se u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik od 13. do 22. srpnja na drugoj Science Underground akademiji!

Ana Kuzman

ravnateljica

O PROGRAMU DRUGE SCIENCE UNDERGROUND AKADEMIJE

Desetodnevni program sastojat će se od serije interdisciplinarnih radionica koje se baziraju na praktičnoj nastavi iz polja biotehnologije, nanotehnologije, biološke umjetnosti, elektronike, digitalne umjetnosti, ekološkog inženjerstva, astrofizike i astrobiologije, 3D printa i dizajna, interaktivne umjetnosti, genetičkog inženjerstva, bioelektronike, multimedije, robotike/automatizacije, itd.

Program je popraćen i mnoštvom istraživačkih izleta poput terenske nastave na otocima Lokrumu i Lopudu, zatim u Arboretumu Trsteno, na brdu Srđ, kao i edukativnim posjetima inspirativnim organizacijama – Institut za more i priobalje Dubrovnik / Akvarij Dubrovnik, Muzej franjevačkog samostana Male braće – srednjovjekovna ljekarna, itd. Snažan ekološki karakter akademije uključuje i istraživanje raznolikih eko sustava, prikupljanje uzoraka za analizu, eko materijala i nerazgradivog morskog otpada za reciklažu koji će poslužiti kao materijal za proizvodnju vlastitih umjetničko znanstvenih djela.

Svi kreativni projekti će biti izloženi po završetku akademije na velikoj izložbi koja će biti otvorena za javnost 22. srpnja u Lazaretima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)