Input your search keywords and press Enter.

Stigla potvrda Ministarstva prometa – Libertas nove autobuse nabavlja sredstvima Europske unije i državnog proračuna

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dana 27. srpnja donijelo je Odluku o financiranju projekta „Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.“ ukupno vrijednog 22.8 milijuna kuna.

 

 

Odlukom o financiranju. koju potpisuje ministar Oleg Butković. Libertasu se odobrava sufinanciranje nabave novih autobusa u iznosu od 18 milijuna kuna (100 posto iznosa prihvatljivih troškova), od čega 15,3 milijuna ili 85 posto potječe iz Kohezijskog fonda Eurofopske unije, dok se ostatak od 2,7 milijuna doznačuje se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Preostali dio od 4,8 milijuna kuna snosit će Grad Dubrovnik.

 

Naime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, provelo je ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, kojim se potiče razvoj i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) te, kao specifični cilj, povećava broja putnika u javnom prijevozu. Nakon provedenog postupka odabira projekta, odabran je projekt „Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.“.

 

-„Kada smo se prije dvije godine na Gradskom vijeću usprotivili nabavci novih autobusa operativnim leasingom znali smo da možemo osigurati financiranje iz dostupnih izvora Europske unije, a 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava koje smo upravo dobili pokazuju da smo bili u pravu“, komentirao je gradonačelnik Mato Franković Odluku o financiranju.

 

Na temelju predmetne odluke, Ministarstvo, Grad Dubrovnik i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) sklopit će ugovor, a Libertas Dubrovnik sredstava će iskoristiti za nabavku, procijenjeno je, 11 novih, modernih autobusa za gradski prijevoz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *