Input your search keywords and press Enter.

STEM ljeto u CMD

STEM ljeto u CMD nastavljeno s 4 radionice crtanja 3D olovkama, a za kraj idući petak 3D modeliranje i 3D printanje

U sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik 17. i 18. kolovoza Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura održali su četiri radionice. Riječ je o crtanju pomoću 3D olovki – jednom od djeci najdražih radionica.

Polaznici radionica upoznali su se s tehnologijom za 3D modeliranje. Pomoću 3D olovaka i plastike crtali su razne 2D i 3D predmete prema zadanim predlošcima i prema svojim idejama. Na taj način razvijali su kreativnost, inovativnost i tehničke vještine, a na kraju su svoje radove zadržali.

 

Prije početka nove školske godine, održat će se još dvije posljednje radionice u sklopu ovogodišnjeg STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik. Na redu su radionice 3D modeliranja i 3D printanja koje će se održati u petak 25.8. Prva radionica u 9 sati namijenja je učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole, a druga radionica u 10:30 sati učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole, srednjoškolcima, mladima i odraslima.

Na radionicama polaznici će raditi 3D model privjeska s imenom ili neki drugi model po svojoj ideji. Naučit će pripremiti 3D model za ispis i isprintati ga na 3D printeru.

Broj mjesta na radionicama je ograničen te se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.ztk-du.hr/stem-ljeto-cmd/.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.