Input your search keywords and press Enter.

STEFANIE HUDSPETH u Rixosu

Art talk i izložba STEFANIE HUDSPETH u Rixos Premium Dubrovnik

 

U galeriji hotela Rixos Premium Dubrovnik 25.lipnja 2024. otvorena je izložba „“RELENTLESS RUMINATION”

Stefanie Hudspeth, mlade dubrovačke akademske slikarice, na kojoj su predstavljeni radovi akril na platnu te crteži tehnikom ugljena.

Umjetnički opus slikarice Stefanie Hudspeth karakterizira opsesija pokretom koja ju tjera da uhvati sirovu snagu koju bikovi isijavaju – njihovu nepokolebljivu snagu, zapovjednu moć i neosporivu prisutnost.

Unutar bijelog prostranstva u kojem sami bikovi jure, skaču, udaraju i lete,  prenosi emocije izgubljenosti, zbunjenosti, bijesa, ali jednako tako i odlučnosti u njihovom vječnom kretanju prema nepoznatom. Korištenjem prikaza trčećih bikova kao osobne metafore, pokušava izraziti neprekidni ciklus pretjeranog razmišljanja koji ju obuzima. Animalni radovi  koji prikazuju bikove utjelovljuju beskonačni zamah. Beskrajno trčeći od ničega i prema nigdje.

Ova izložba istražuje unutarnji svijet umjetnice, prenoseći njezine osobne borbe i meditacije kroz snažne i dinamične prikaze bikova u pokretu. Dođite i uronite u ovu fascinantnu i emotivnu umjetničku avanturu.

 

O umjetnici:

Stefanie Hudspeth rođena je u Dubrovniku gdje je pohađala Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Školovanje je nastavila na Rochester Institute of Technology u New Yorku na smjeru slikarstva, preddiplomski studij, a diplomski studij slikarstva dovršava u Zagrebu na Akademiji likovnih umjetnosti. Održala je niz samostalnih izložaba u Hrvatskoj i inozemstvu te je sudjelovala na nekoliko grupnih izložbi. Živi i radi u Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)