Input your search keywords and press Enter.

Srijeda, 28. 9. – “Iskra Milosrđa” u 15 sati ispred crkve sv. Vlaha

Međunarodnoj molitvenoj inicijativi “Iskra Milosrđa”, kojom se na dan 28. rujna u 15.00 na ulicama gradova diljem svijeta zaziva Božje Milosrđe, ove godine se pridružuje i Dubrovnik. U organizaciji Karmela Božjeg Milosrđa slavit će se i naviještati Božje Milosrđe ispred crkve svetoga Vlaha i duž Straduna u Dubrovniku, uz prethodni pripremni program koji će početi 10-ak minuta ranije.

Potičemo sve molitelje da svojim sudjelovanjem pomognu zapaliti iskru milosrdne ljubavi Božje u našoj sredini. U Božjem Milosrđu je izvor nade za svakog čovjeka, koliko god bio grešan, jer Isus nam ga je zaslužio svojom pregorkom mukom iz čiste ljubavi prema nama i rado nam ga i besplatno daje. Čovječanstvo svoj spas može pronaći jedino u Božjem Milosrđu i zato je nužno da mu svatko otvori svoje srce.

Napominjemo da se ova inicijativa službeno održava još u sljedećim hrvatskim gradovima: u Puli (Trg Portarata), u Splitu (na dvije lokacije: Sustipan te pred Klinikom za ženske bolesti i porode u okviru inicijative „40 dana za život” koja započinje upravo toga dana), Solinu (pred crkvom Gospe od Otoka) i u Zagrebu (Kamenita vrata). Poziv na molitvu krunice Božjeg Milosrđa ispred kuća i na ulicama vrijedi za sve vjernike, u kojem god se gradu ili selu nalazili.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *