Input your search keywords and press Enter.

KLGB Srđ je Grad su danas u Dubrovniku predstavili amandmane na prijedlog proračuna koje će iznijeti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća 30. svibnja kada će se raspravljati o proračunu za 2015.godinu.

Od 25 tema, 14 je amandmana  vrijednosti od oko 2 milijuna kuna. Na vrhu predloženih amandmana su prijedlozi izmjene i dopune  urbanističkog plana i prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika, traži se priprema projekta za uspostavljanje zračne linije Frankfurt – Dubrovnik – Frankfurt radi produljenja turističke sezone. Amandmani vezanih za kulturu početak priprema izložbe klasika svjetske umjetnosti, izrada Plana upravljanja kompleksom Lazareta te Projekt Društveno-kulturnog centra u ljetnikovcu Gučetić u Mokošici.

U dijelu odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo predloženi su amandmani za 100% financiranje troškova plaća zaposlenih u Dječijim vrtićima u Dubrovniku čime bi se omogućilo smanjenje cijene vrtića za 150 kuna mjesečno te smanjenje za 50% za drugo dijete. Predviđa se pokrivanje materijalnih troškova dječijih vrtića sa 50.000 kuna  kao i organizacije kulturnih i zabavnih programa za vrtićku djecu.

Ni branitelji nisu zapostavljeni, već duže vrijeme u cilju imaju osnivanje web. portala  koji bi trebao objavljivati članke i kolumne branitelja, fotografije i dokumente iz Domovinskog rata gdje bi se osigurala sredstva u visini od 50.000 kuna za izradu, uređivanje i administracije portala.

Zbog problema iseljavanja stanovnika iz stare Dubrovačke jezgre predlaže se izrada plana fonda za otkup stanova u staroj gradskoj jezgri čiji bi cilj kroz uplate od strane Grada moglo godišnje otkupiti 10-20 stanova što bi u tri godine moglo dovesti do toga da oko 50-ak obitelji mogu slobodno živjeti u njima. Također, zalažu se za smanjenje vijećničkih naknada od 1500 kuna na 900 kuna mjesečno.

Ostale amandmane možete vidjeti u sažetoj tablici na gornjoj slider galeriji.

FOTO: Željko Tutnjević

Dubrovnik portal