Input your search keywords and press Enter.

SRĐ JE GRAD Što se dogodilo na sjednici Gradskog vijeća

NEDORASTAO

Današnja sjednica Gradskog vijeća još jednom je pokazala na kakvu količinu demagogije je gradonačelnik Franković spreman kad se izjalove stranački planovi. No, da se ne bi dogodilo da neupućeni građani prerano sude o naprasnom prekidu sjednice, Srđ je Grad će iznijeti što se odista događalo prije sjednice i za vrijeme sjednice GV-a.

SASTANCI PRIJE SJEDNICE
Upravo na zahtjev liste Srđ je Grad da se sazovu predstavnici svih stranaka i lista koja participiraju u radu GV-a Gradonačelnik je sazvao i održao dva sastanka. Smisao sastanaka bio je da se na ovoj sjednici mora pokazati jedinstvo Gradskog vijeća, naročito vezano uz situaciju pandemije corona virusa.
Na sastancima je bilo naglašeno da se u ovoj situaciji trebaju izbjeći sve one točke koje bi dovele do polemike u vijećnici, te da se fokusiramo na Izvješće Gradonačelnika i nekoliko tehničkih točaka koje su se ticale sastavljanja nekolicine tijela. Gradonačelnik je prethodno trebao ukazati na brigu i skrb Grada Dubrovnika i svih službi u ovoj situaciji, a sjednica je trebala biti vrlo kratka. Ostale točke, tre- bale su, zbog svoje naravi, biti povučene s Dnevnog reda. Na sastanku u utorak ta se odluka utvrdila i rečeno je da će se ujutro dostaviti izmjenjeni Dnevni red. Svi su tada pristali na ovakav scenarij.

DOGAĐAJI NA SJEDNICI
Međutim, novi Dnevni red koji nas je dočekao u 9h ujutro, umjesto 34 imao je 23 točke (!), od kojih je nekoliko bilo više nego problematične naravi. Vrlo neugodno iznenađeni ovim nepoštivanjem dogovo- ra, oporbeni vijećnici su tražili izostavljenje barem četiri najspornije točke. Naravno, HDZ i DUSTRA te DDS nisu pristali i predloženi Dnevni red je ostao.

Izigrani ovakvim potpuno neodgovornim i u ovoj situaciji neprimjerenim ponašanjem, oporbeni vijećnici su odlučili napustiti sjednicu. Vidjevši politički nepovoljnu situaciju Franković se teatralno izvukao s nekoliko efektnih fraza i povukao sve točke.
Vjerujemo da mu je bilo vrlo neugodno zbog svega – no, dogovora se, pa makar se radilo i HDZ-u, časni ljudi moraju držati! A HDZ to nije pokazao, pa čak niti u ovakvoj situaciji. Ništa novo pod kapom nebeskom.

Srđ je grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)