Input your search keywords and press Enter.

SRĐ JE GRAD Hoće li HDZ u svojim samohvalama o kapitalnim ulaganjima u „Grad po mjeri građana“ uvrstiti i sramotnu izgradnju u Solinskoj ulici?

Već se preko godine dana stupci lokalnih medija pune HDZ-ovom propagandom o projektima koje ost- varuje trenutna gradska vlast. Boljim poznavateljima događanja po našem Gradu sasvim je jasno da se radi o sitnim projektima iza kojih se kriju oni pravi, „kapitalni projekti“ ove vlasti. Nabrojimo samo neke: dvije „ljepotice“ iza Robne kuće Minčeta, „arhitektonski biseri“ na Pločama u okviru UNESCO- vog zaštićenog kulturnog dobra, skladna „ladanjska arhitektura“ pitoreskne Štikovice i još mnogo toga.

Frankovićev i HDZ-ov slogan o „Gradu po mjeri građana“ ili već ofucani „Respect the City“ sad već kruži kao loš vic između građana našeg Grada. Potpuno nesposobna a možda i korumpirana ekipa koja dopušta katastrofalne gradnje po Dubrovniku brani se frazom o tome da nisu oni autori zlokobnog GUP-a. No, što su radili ove posljednje 3 godine?! Zašto već prvog dana svoga upravljanja nisu pokrenuli izmjene GUP-a?! Nisu jer moraš najprije biti „građanin“ da bi tom mjerom vodio Grad.
Na kraju, sve se lomi upravo na građanima – i to danas na građanima iz Solinske ulice.

I umjesto da Franković ili njegova „miljenica“ Tokićka sebi postave pitanje kako je moguće da se izda i produlji građevinska dozvola za projekt u čijem se obuhvatu nalazi i dio koji je u naravi jedini pristupni put zgradi, sasvim legalno upisan kao pravo služnosti na ime vlasnika zgrade u Solinskoj, i da zaštite naše sugrađane od očigledne podvale – oni stoje u šutnji, nemoći i sramoti Grada Dubrovnika.
No u svemu tome treba javno ohrabriti i podržati stanovnike Solinske ulice i mi iz Srđ je Grad to danas javno činimo.

I za kraj poruka svima u „domoljubnom HDZ-u“ – Dubrovnik strepi od vas, od vaše nesposobnost, strepi od toga što će biti sa zelenim površinama kad izdate građevinske dozvole za prekomjerne zgrade u posljednjim zelenim oazama našeg Grada i sve po GUP-u, po vašem GUP-u!

 

 

Srđ je Grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)