Input your search keywords and press Enter.

Srđ je Grad: Dubrovčani(n) u Saboru

Prenosimo u potpunosti priopćenje KLGB Srđ je Grad:

Dubrovačkoj su javnosti poznati istupi KLGB Srđ je Grad u Saboru koji se tiču nezakonitih i štetnih projekata koji se građanima Dubrovnika nameću s državne razine. Gospodin Maro Kristić u više je navrata sa saborske govornice upozoravao na nezakonite radnji vezane za nekretninski projekt na Srđu te one povezane s izgradnjom terminala za prihvat kruzera i marine u Gružu. U tom smislu, putem svog saborskog zastupnika KLGB Srđ je Grad nastavlja s aktivnostima za koje su nam birači poklonili povjerenje! 

U sjeni saborskog folklora, međutim, odvija se čitav niz aktivnosti našeg saborskog zastupnika koje nisu isključivo lokalnog karaktera. 

Neovisnost poreznog USKOK-a

Zasigurno je javnosti dobro poznato da je neovisnost poreznog USKOKA jedna od osnovica svakog zdravog demokratskog društva. Zahvaljujući neovisnosti poreznog USKOKA otkrivene su brojne porezne prevare, a u proračun su se slili milijunski iznosi od zapljene imovine. Medijski najpoznatije porezne malverzacije za koje je podignuta optužnica one su u kojima su glavni akteri braća Mamić i Hrvatski nogometni savez. Prvenstveno velikim zalaganjem gospodina Kristića porezni je USKOK dobio svoje mjesto u novoj poreznoj reformi koje mu osigurava nastavak rada u još neovisnijem i učinkovitijem okruženju. 

Oporezivanje nezakonito stečene imovine

Predstavnik KLGB Srđ je Grad također je predao prijedlog kojeg je ministar financija prihvatio, a to je da se stopa oporezivanja nezakonito stečene imovine koja je u inicijalnom prijedlogu porezne reforme iznosila 36 % poveća na 54 %. To je najveća stopa kojom se u povijesti ikada oporezivala nezakonito stečena imovina! Ovo znači dodatne milijuna kuna u državnom proračunu i doprinos KLGB Srđ je Grad u borbi protiv korupcije za bolju Hrvatsku. Plaćanjem ovog poreza ne legalizira se nezakonito stjecanje, te ako se u kaznenom postupku utvrdi nezakonitost stjecanja, tako stečena imovina se oduzima.

Povećanje poreznog cenzusa za uzdržavane članova obitelji

Na prijedlog našeg saborskog zastupnika ministar financija je prihvatio da se poveća porezni cenzus za uzdržavane članove obitelji sa 12.500,00 kn na 15.000,00 kn, kao i još jednu krajnje humanu odredbu – da onaj tko primi novac za zdravstvene potrebe može biti uzdržavani član obitelji.

Izmjene Zakona o upravnim pristojbama

Konačno, na inicijativu gospodina Kristića izmijenjen je Zakon o upravnim pristojbama. Zbog visokih pristojbi članovi posade kruzera, koji su rezidenti zemalja trećeg svijeta, do sada nisu izlazili na kopno za vrijeme dok je kruzer u luci. Ovim izmjenama, od oko 100 milijuna kuna prihoda ostvarenih od dodatne potrošnje, približno 30 milijuna kuna će ući u sljedećoj godini u državni proračun na ime različitih poreza.

Svim ovim rezultatima KLGB Srđ je Grad radom saborskog zastupnika gospodina Kristića aktivno nastavlja raditi u interesu građana Hrvatske i napose Dubrovnika.

KLGB Srđ je Grad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)